Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Trump spune că SUA dețin arme de care Rusia și China nici măcar nu au auzit
11 sep, 21:48
Președintele Donald Trump ar fi afirmat că Statele Unite ale Americii dețin arme și tehnologii de care Rusia sau China nici măcar nu au auzit până acum.

Donald Trump i-a făcut aceste afirmații jurnalistului și scriitorului Bob Woodward, cunoscut pentru dezvăluirile sale asupra afacerii Watergate, care a dus la demisia preşedintelui Richard Nixon în 1974.

Woodward a efectuat o serie de 18 interviuri cu președintele Trump, între decembrie 2019 și iulie 2020, care se vor regăsi în cartea sa „Rage”, ce urmează să fie publicată. 

„Am construit un sistem nuclear de arme pe care nimeni nu l-a mai avut vreodată în SUA. Avem lucruri despre care nici nu ați văzut sau auzit. Avem lucruri (n.r. - arme) despre care Vladimir (n.r. președintele rus Vladimir Putin) și Xi (n.r. secretarul general al Partidului Comunist Chinez - Xi Jinping) nu au mai auzit până acum. Ceea ce avem este incredibil”, a afirmat Trump, potrivit Forbes, care citează Washington Post.

Trump i-ar fi dezvăluit informațiile lui Woodward în momentul în care discuta despre cât de aproape au fost SUA și Coreea de Nord de un conflict militar în 2017, la puțin timp de la preluarea mandatului actualului lider de la Casa Albă.

Nu este clar la ce arme a făcut referire Donald Trump. Mai multe publicații militare au speculat că ar fi vorba despre focoasele nucleare W76-2 care sunt destinate rachetelor balistice Trident II, construite de Lockheed Martin. Totuși, cei de la Opex360 susțin că această teorie nu stă în picioare în contextul în care US Navy a desfășurat deja aceste arme la bordul unui submarin nuclear.

Cert e că Woodward susține că afirmațiile lui Trump cu privire la „arme secrete” pe care SUA le dețin i-au fost confirmate și de sursele sale militare.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro