Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Trupele americane din Siria au cerut instrucțiuni în cazul unui atac din parte Rusiei
12 dec 2019 / 18:07
Cei de la New York Times susțin că trupele americane din Siria au solicitat instrucțiuni în caz de atac. Publicația americană citează surse proprii din cadrul Pentagonului.
Foto: Un Bradley american împreună cu trupe ale US Army în Siria

Astfel, comandamentul contingentului militar american care operează pe teritoriul Siriei a solicitat Pentagonului instrucțiuni în cazul unui atac din partea trupelor Rusiei, Turciei, Iranului sau Siriei, precum și a aliaților acestora.

Potrivit NY Times, trupele americane desfășurate în Siria consideră mai probabil și mai periculos un atac al trupelor ruse și a regimului sirian, iraniene, și chiar a celor turce, decât a militanților Statului Islamic. Ca răspuns la solicitarea trupelor US Army din Siria, Pentagonul ar fi dat doar „instrucțiuni extrem de vagi”.

Mark Esper (șeful Pentagonului) a subliniat în cadrul unei audieri în Congres că Rusia și-a extins semnificativ prezența militară în Siria în ultima perioadă, dar SUA nu sunt îngrijorate. Mai degrabă Washingtonul este mai preocupat de extinderea influenței Moscovei în Egipt, Arabia Saudită și alte state din regiune.

New York Times, publicație care nu și-a ascuns de-a lungul timpului adversitatea față de președintele american Donald Trump, adaugă că situația în care trupele americane au ajuns, să ceară astfel de instrucțiuni, este rezultatul politicii și deciziilor contradictorii ale președintelui Trump.

Trupele americane rămân în estul Siria pentru a se asigura că Statul Islamic nu va reuși să recucerească teritoriile pierdute.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA
Zeci de răniţi în urma unei explozii puternice în portul Beirut - Video
Pentagonul anunță că a testat cu succes o rachetă intercontinentală
Belarus îşi mobilizează o parte din rezerviști de teama unei intervenții a Rusiei
China avertizează SUA să nu deschidă ''cutia Pandorei'' în disputa TikTok
Reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare din Liban după exploziile de la Beirut
Mercenari ruşi arestaţi în Belarus: Lukaşenko denunţă o tentativă de a 'organiza un masacru' la Minsk
Sistemul de apărare împotriva rachetelor, Iron Dome va fi construit și instalat și în Statele Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro