Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trupele americane din Siria au cerut instrucțiuni în cazul unui atac din parte Rusiei
12 dec 2019 / 18:07
Cei de la New York Times susțin că trupele americane din Siria au solicitat instrucțiuni în caz de atac. Publicația americană citează surse proprii din cadrul Pentagonului.

Astfel, comandamentul contingentului militar american care operează pe teritoriul Siriei a solicitat Pentagonului instrucțiuni în cazul unui atac din partea trupelor Rusiei, Turciei, Iranului sau Siriei, precum și a aliaților acestora.

Potrivit NY Times, trupele americane desfășurate în Siria consideră mai probabil și mai periculos un atac al trupelor ruse și a regimului sirian, iraniene, și chiar a celor turce, decât a militanților Statului Islamic. Ca răspuns la solicitarea trupelor US Army din Siria, Pentagonul ar fi dat doar „instrucțiuni extrem de vagi”.

Mark Esper (șeful Pentagonului) a subliniat în cadrul unei audieri în Congres că Rusia și-a extins semnificativ prezența militară în Siria în ultima perioadă, dar SUA nu sunt îngrijorate. Mai degrabă Washingtonul este mai preocupat de extinderea influenței Moscovei în Egipt, Arabia Saudită și alte state din regiune.

New York Times, publicație care nu și-a ascuns de-a lungul timpului adversitatea față de președintele american Donald Trump, adaugă că situația în care trupele americane au ajuns, să ceară astfel de instrucțiuni, este rezultatul politicii și deciziilor contradictorii ale președintelui Trump.

Trupele americane rămân în estul Siria pentru a se asigura că Statul Islamic nu va reuși să recucerească teritoriile pierdute.

Ştiri Recomandate

Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv
Boiko Borisov: Bulgaria susține aderarea țărilor din Balcanii de Vest la UE