Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Turcia a stabilit locaţia în care va instala sistemele de rachete antiaeriene ruseşti S-400
03 iul 2019 / 23:47
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus că prima livrare a sistemului rus de rachete de apărare S-400 se va face în zece zile, a precizat președintele Recep Tayyip Erdogan în timpul vizitei sale în Japonia, cu prilejul participării la summit-ul G20 de la Osaka.

Potrivit publicaţiei DailySabah, săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Partidului Justiției și Dezvoltării (AK) Omer Celik, a declarat, de asemenea, că locurile în care vor fi dislocate sistemele de rachete S-400 au fost stabilite, fără a dezvălui detalii suplimentare.

Potrivit informațiilor obținute din surse de securitate, prima dintre cele două baterii S-400 pe care Turcia le va primi, va fi amplasata în baza aeriană de la Akinci, la nord-vest de capitala turcă, Ankara.

A doua baterie S-400 va fi plasată într-o locație strategică importantă în regiunea de est și sud-est a Turciei, dar informaţiile nu au fost confirmată, mai precizează publicaţia DailySabah.

Amintim că, potrivit unor informaţii apărute în presă, în luna aprilie, s-a speculat că Turcia ar putea să depoziteze în Azerbaidjan sistemele ruseşti de apărare antirachetă S-400.

Ankara şi Washingtonul se află într-o dispută ca urmare a deciziei Turciei de a se dota cu acest tip de rachete ruseşti, despre care SUA afirmă că nu sunt compatibile cu sistemele NATO. Mai mult, SUA susţin că achiziţionarea sistemului S-400 de către partea turcă va ajuta la descoperirea unor secrete tehnologice ale avioanelor militare americane F-35.

SUA spun că rachetele S-400 compromit înţelegerea legată de avioanele de luptă F-35 ale companiei americane Lockheed Martin, pentru care Turcia este producător şi cumpărător. Washingtonul a început de asemenea oficial procesul de a exclude Turcia din programul privind avioanele F-35, oprind instruirea piloţilor turci în SUA.

Mass-media internaţională, a precizat recent că Turcia a luat în considerare alternative la avioanele americane, cum ar fi avioanele de vânătoare ruseşti Su-57, avioane J-31 fabricate de China sau chiar accelerarea dezvoltării propriului său avion de luptă. Toate acestea, după ce acordul SUA-Turcia privind programul F-35 a creat disensiuni între cele două state, ca urmare a achiziționării sistemului rusesc S-400 de către Ankara.

Însă Erdogan a declarat sâmbătă că Trump i-a transmis că nu vor exista sancţiuni din cauza acordului cu Rusia, după ce preşedintele american a afirmat că Turcia a fost tratată nedrept în legătură cu această decizie.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Noi informații despre luptele de la frontieră dintre India și China. Militarii indieni au fost copleșiți numeric
Avioane neidentificate au atacat o bază libiană unde se aflau forțe ale Turciei. MiG-29 și Su-24, 'principalii suspecți'
Consilierul lui Rogozin, șeful Roscosmos, arestat şi acuzat de FSB de 'înaltă trădare' în beneficiul unui stat membru NATO (Video)
O expertă acuză SUA că a acționat 'ilegal' în operațiunea în care o dronă MQ-9 Reaper l-a asasinat pe generalul iranian Soleimani
Armata germană a solicitat aproape 2000 de rachete pentru sistemele MARS M270 MLRS
Trump retrage SUA din OMS. Washigtonul a notificat oficial ONU cu privire la această decizie
Directorul FBI: China încearcă prin orice mijloace să devină singura superputere a lumii
Anexarea Cisiordaniei. Israelul, avertizat de Franța, Germania, Egipt și Iordania
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro