Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Turcia amână a doua livrare a S-400. Producția în comun cu Rusia, motivul amânării
04 noi 2019 / 14:57
Șeful Directoratului Industriei de Apărare din Turcia, Ismail Demir, a informat luni că cea de-a doua livrare a sistemelor de apărare antibalistice S-400, din partea Rusiei, ar putea fi amânată pe fondul negocierilor privind transferul de tehnologie și producția comună, relatează agenția Reuters.
sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400

Oficialul turc a informat că transferul de echipamente ar putea fi amânat pentru anul următor, întrucât cea de-a doua serie de sisteme necesită transferul de tehnologie și producția în comun a acestora. „Plănuim un termen pentru anul viitor. Contrar primei serii, (de data aceasta, n. red.) este o producție comună și un transfer de tehnologie aici. Este dincolo de 'hai să le cumpărăm repede și să le instalăm' ca la primul sistem", a declarat Ismail Demir pentru postul local de știri NTV, citat de Mediafax.

 

Turcia și Rusia, producție în comun a sistemlor S-400

 

Achiziționarea de sisteme antibalistice S-400 de către Turcia, aliată NATO, de la vecinii ruși a declanșat tensiuni la nivelul relațiilor dintre Ankara și Washington, întrucât liderii americani consideră acest demers o amenințare la adresa capacității de apărare a alianței nord-atlantice și a sistemului de avioane de luptă Lockheed Martin F-35, realizat de aceasta.

În pofida avertismentelor și a amenințărilor cu impunerea de sancțiuni transmise de Washington, Turcia a primit primul lot de echipamente în iulie. Autoritățile ameicane au răspuns în consecință, înlăturând Turcia din cadrul progamului F-35, în care aceasta avea rol de producător și cumpărător.

„Conceptul producției comune poate muta termenul. Avem câteva vulnerabilități legate de localizarea producției aici. Munca tehnică continuă", a adăugat Ismail Demir.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Venezuela a condamnat doi mercenari ai SUA acuzați că au vrut să-l răpească pe Maduro
România răspunde apelului Libanului. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor transporta opt tone de materiale medicale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro