Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia amână a doua livrare a S-400. Producția în comun cu Rusia, motivul amânării
04 noi 2019 / 14:57
Șeful Directoratului Industriei de Apărare din Turcia, Ismail Demir, a informat luni că cea de-a doua livrare a sistemelor de apărare antibalistice S-400, din partea Rusiei, ar putea fi amânată pe fondul negocierilor privind transferul de tehnologie și producția comună, relatează agenția Reuters.
sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400

Oficialul turc a informat că transferul de echipamente ar putea fi amânat pentru anul următor, întrucât cea de-a doua serie de sisteme necesită transferul de tehnologie și producția în comun a acestora. „Plănuim un termen pentru anul viitor. Contrar primei serii, (de data aceasta, n. red.) este o producție comună și un transfer de tehnologie aici. Este dincolo de 'hai să le cumpărăm repede și să le instalăm' ca la primul sistem", a declarat Ismail Demir pentru postul local de știri NTV, citat de Mediafax.

 

Turcia și Rusia, producție în comun a sistemlor S-400

 

Achiziționarea de sisteme antibalistice S-400 de către Turcia, aliată NATO, de la vecinii ruși a declanșat tensiuni la nivelul relațiilor dintre Ankara și Washington, întrucât liderii americani consideră acest demers o amenințare la adresa capacității de apărare a alianței nord-atlantice și a sistemului de avioane de luptă Lockheed Martin F-35, realizat de aceasta.

În pofida avertismentelor și a amenințărilor cu impunerea de sancțiuni transmise de Washington, Turcia a primit primul lot de echipamente în iulie. Autoritățile ameicane au răspuns în consecință, înlăturând Turcia din cadrul progamului F-35, în care aceasta avea rol de producător și cumpărător.

„Conceptul producției comune poate muta termenul. Avem câteva vulnerabilități legate de localizarea producției aici. Munca tehnică continuă", a adăugat Ismail Demir.

Ştiri Recomandate

România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
EXCLUSIV
Defender 20: Ce va presupune cea mai mare desfășurare de trupe SUA în Europa din ultimii 25 de ani
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon