Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia ar fi dislocat sisteme de rachete TRG-300 Tiger la granița cu Siria (Video)
24 feb, 20:00
Presa turcă continuă să publice articole despre armele pe care Ankara le trimite în Siria sau la granița cu Siria, tehnică militară care îi va permite să sprijine eficient forțele de opoziție siriene care luptă cu armata siriană în provincia Idlib.

Jurnaliștii turci au precizat recent că Statul Major al Forțelor Armate Turce a decis dislocarea unui sistem de rachete Roketsan TRG-300 Tiger la graniţa cu Siria. Sistemul de rachete TRG-300 Tiger poate distruge ținte aflate la distanţe de până la 120 km, ceea ce înseamnă că de la granița turco-siriană, întreaga provincie Idlib, inclusiv zona sudică a provinciei siriene, se încadrează în raza de acțiune a acestui sistem.

În urmă cu câteva zile a apărut pe Twitter o postare publicată de International Security and Conflict Research, specializat în culegerea de informaţii din surse deschise - OSINT, în care se poate observa un sistem de rachete Roketsan TRG-300 Tiger.

Portalul Uawire.org precizează că rachetele Tiger 300 TRG-300 pot distruge vehicule blindate și instalații militare bine protejate. O rachetă TRG-300 Tiger cântărește 585 kg. Numai focosul are o greutate de 105 kg. Cu toate acestea, sistemul nu poate fi descris ca fiind o armă de înaltă precizie, deoarece poate devia până la 50 m față de punctul în care se află ţinta pe care trebuie să o lovească.

De la începutul lunii febroarie, de când bombardamentele regimului sirian, sprijinite de Moscova, s-au intensificat în regiunea Idlib, permiţând Damascului să preia controlul asupra mai multor sectoare în această provincie, au determinat Ankara, care sprijină grupările rebele, să dispună la dislocarea de tehnică militară grea în Siria.

Astfel, Turcia a trimis în Siria mai multe tancuri, transportoare blindate şi obuziere autopropulsate.

Ştiri Recomandate

Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului
Raed Arafat spune că stare de urgență în România ar putea fi prelungită săptămâna viitoare
Armata română se va implica pentru a preveni infracțiunile silvice
Ministrul Vela a anunțat carantinarea orașului Țăndărei, județul Ialomița
Kremlinul suspendă zborurile spre Rusia, inclusiv pentru repatrierea cetățenilor săi
MApN: Prima evaluare a Spitalului Județean Suceava a fost efectuată. Medici militari se îndreaptă spre unitatea medicală
Cehia a îndepărtat statuia mareşalului sovietic Ivan Konev din Praga. Rusia protestase inițial