Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Turcia ar fi dislocat în Siria mai multe sisteme de rachete sol-aer MIM-23 Hawk (Video)
31 Martie, 16:20
Turcia ar fi trimis un nou convoi militar care transportă sisteme antiaeriene tactice de rachete sol-aer cu rază medie de acţiune MIM-23 Hawk, în provincia siriană Idlib, cel puţin asta reiese din mai multe materiale video publicate în ultimele zilele pe platformele de socializare Facebook şi Twitter, dar şi pe mai multe canale de YouTube.

Convoiul militar turcesc, potrivit mai multor surse mass-media care monitorizează situaţia conflictului din Idlib, a fost surprins în cursul zilei de sâmbătă îndreptându-se către provincia Idlib de nord-vest a Siriei, precizează Ahval News, dar şi publicaţii ca Asharq Al-Awsat şi Zaman Al Wasl.net.

Sistemul antiaerian tactic, mobil, de rachete sol-aer MIM-23 Hawk (Homing All the Way Killer) a fost proiectat, la sfârșitul anilor '50, în Statele Unite, de către compania Raytheon. Sistemul poate lovi ținte aflate la o altitudine de până la 18 kilometri și pe o distanță de până la 25 de kilometri.

Armata turcă a stabilit, de asemenea, un punct de observare în orașul al-Kfayr, la vest de orașul Idlib, pe autostrada Aleppo-Latakia, cunoscut sub numele de M4.

În ultimele trei luni, Turcia a desfășurat forțe militare pentru a încerca să oprească avansul armatei siriene asupra Idlib, ultima provincie deținuta de Armata Siriană Liberă şi rebelii care lupta împotriva dictaturii regimului Bashar Al-Assad.

Amintim că, Turcia a lansat operațiunea Shield Spring pe 27 februarie după ce cel puțin 34 de soldați turci au fost uciși, în Idlib, într-un atac aerian al regimului Assad și după încălcări repetate ale acordurilor anterioare de încetare a focului.

La scurt timp după lansarea acestei operaţiuni, Ankara a cerut Statelor Unite să desfășurare temporar sistemele de rachete antiaeriene Patriot pe teritoriul Turciei, la granița cu Siria. Washingtonul nu a dat curs solicitărilor făcut de Ankara, invocând problemele legate de achiziționarea de sisteme de apărare aeriană S-400 din Rusia, care au dus la deteriorarea relaţiilor dintre SUA şi Turcia.

Turcia şi Rusia, care susţin tabere opuse în conflictul din Siria, au convenit în 5 martie încetarea ostilităţilor din nord-estul acestei ţări.

Turcia și Rusia au lansat patrule militare comune la începutul acestei luni de-a lungul autostrăzii M4 din Idlib, ca parte a unui acord de încetare a focului încheiat pe 5 martie de președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdoğan, pentru a pune capăt confruntării militare din acesta provincie.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Șeful statului major al armatei americane Mark Milley: SUA ar trebui să desfăşoare unităţi în Filipine, Vietnam şi Australia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro