Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia confirmă Rusia: Cooperare industrială pentru dezvoltarea TF-X - avionul turc de generația a V-a
06 dec 2021 / 20:12
Președintele Industriilor de Apărare ale Turciei, Ismail Demir, a confirmat că Turcia și Rusia cooperează activ în sfera industriei de apărare, inclusiv în ceea ce privește producția avionului de luptă TF-X dezvoltat de Turcia.

În cadrul unui interviu acordat pentru ziarul Milliyet, Ismail Demir a declarat că “discuțiile dintre Turcia și Rusia cuprind mai multe aspecte. Acestea includ probleme legate de dezvoltarea avionului de luptă național. Întrucât avionul național TF-X va ieși din hangar în 2023, există un tip de motor pe care l-am ales și există anumite sisteme vizate. Dar dezvoltarea, modernizarea și adaptare anumitor sisteme vor fi stabilite în timp. Pe durata acestui proces, pot fi purtate discuții cu partea rusă despre sistemele concrete care pot fi adaptate specificului produsului nostru. Astăzi, însă, nu discutăm o gamă atât de largă de detalii”.

Anterior, posibilitatea cooperării între industriile celor două state în dezvoltarea avionului TF-X a fost relevată doar de partea rusă. Din anul 2019, directorul Serviciului Federal de Cooperare Militară și Tehnică din Rusia, Dmitri Șugayev, a declarat în mai multe rânduri că Rusia și Turcia au consultări privind cooperarea în dezvoltarea acestei aeronave de generația a cincea. Mai mult, Moscova și-a exprimat în mod clar și repetat disponibilitatea de a oferi tehnologie și know-how pentru dezvoltarea avionului.

Turcia lucrează la proiectul avionului său național de luptă din 2016. BAE Systems din Marea Britanie participă, de asemenea, la lucrările de dezvoltare. Lucrările la TF-X au avut loc concomitent cu participarea Turciei la programul avioanelor de luptă F-35, în urma căruia trebuia să primească aproximativ 100 de astfel de avioane. După excluderea Turciei din acest program, ca urmare a achiziționării sistemelor rusești de rachete de apărare antiaeriană S-400, dezvoltarea propriei aeronave de luptă de generația a cincea a devenit un obiectiv strategic stringent al conducerii țării.

 

G Ad:

Turcia confirmă Federația Rusă: Cooperare activă pentru dezvoltarea TF-X, aeronava de generație a V-a a Turciei

 

2. -imagine fara descriere- (529_turkish_aerospace_tf_x_fighter_21320221_wagner_28477700.gif)

Subliniem că DefenseRomania a scris la mijlocul acestei luni despre cooperarea industrială dintre Federația Rusă și Turcia pentru dezvoltarea aeronavei de luptă TF-X.

Atunci, Alexander Mikheiev, directorul general al agenției de stat ruse pentru exportul de arme Rosboronexport, a precizat că Rusia cooperează deja cu Turcia, iar noi modalități de aprofundare a cooperării sunt analizate.

„Rosoboronexport lucrează la dezvoltarea cooperării cu Turcia în domeniul tehnico-militar”, a spus Mikheyev.

Relaţiile tot mai apropiate din ultimii ani dintre Moscova şi Ankara au creat dificultăți majore Turciei în privinţa demersului de achiziţiona noi avioane de luptă care să înlocuiască flota de aeronavă F-16 a Forţelor Aeriene Turce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro