Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Turcia reacționează după ce o firmă americană a semnat un acord cu Forțele Democrate siriene, conduse de PKK, pentru petrolul din NE Siriei
03 aug, 16:19
Turcia a reacționat azi după ce o firmă americană a semnat un acord cu Forțele Democrate Siriene (SDF), conduse de YPG/PKK, pentru a extrage, prelucra și vinde petrol în nord-estul Siriei.

„Desconsiderând dreptul internațional, această mișcare reprezintă o finanțare a terorismului”, a anunțat Ministerul de Externe al Turciei, citat de Anadolu.

"Regretăm profund acest pas făcut de SUA, ignorând dreptul internațional, încălcând integritatea teritorială, unitatea și suveranitatea Siriei, și îl considerăm drept o finanțare a terorismului. Acest act, care nu poate fi justificat de niciun motiv legitim, este complet inacceptabil", se mai arată în comunicatul Ministerului turc de Externe.

Reacția Turciei vine după ce  presa a anunțat că o firmă americană Delta Crescent Energy LLC a semnat un contract cu SDF pentru extragerea, prelucrarea și comerțul cu petrol din zonele de nord-est ale Siriei.

"Prin acest pas, organizația teroristă PKK/YPG și-a demonstrat clar ambiția de a rămâne în agenda separatistă prin preluarea resurselor naturale ale poporului sirian. Resursele naturale ale Siriei aparțin poporului sirian", a mai precizat ministerul de Externe al Turciei.

PKK este o organizație teroristă recunoscută de Turcia și SUA, dar Washingtonul s-a abținut să eticheteze în același mod "vărul sirian al acesteia", deoarece continuă să se bazeze foarte mult pe YPG ca partener principal în nord-estul Siriei, în ciuda obiecțiilor Ankarei.

Sprijinul SUA pentru YPG a dus la o încordare majoră a relațiilor dintre SUA și Turcia.

Citește și: Turcia va rămâne în Siria "până când acest popor va fi liber"

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO a început retragerea navelor din Marea Neagră (Foto)
Apărarea spaţiului aerian al Bulgariei, consolidată cu şase avioane F-16 ale SUA
Şeful Asociaţiei veteranilor de război din Kosovo, arestat la Pristina (Foto/Video)
IT-știi din Belarus pot acum să-i identifice pe mascații care au aplicat forța la protestele pașnice (Video)
Totul despre exercițiul rus de nivel strategic “Caucaz-2020” (Ziua 5)
Compania franceză Nexter a livrat primul transportor Titus către armata cehă
Complexe rusești Iskander-M au lansat două rachete de croazieră în cadrul exercițiului strategic “Caucaz-2020”
Un MiG-21 s-a prăbușit în Serbia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro