Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Ucraina a doborât o dronă rusească în regiunea Donețk
06 apr, 14:03
Forțele guvernamentale ucrainene au declarat, duminică, că au doborât o dronă rusă care zbura „prea aproape" de pozițile militare din zonele de sud-est ale orașului Svitlodarșk din regiunea Donețk, transmite Defence Blog.

„Pe 5 aprilie, unul dintre detașamentele noastre care țin linia de apărare spre direcția Svitlodarsk, au doborât o dronă Zastava BirdEye 400. Rusia produce astfel de drone din 2012", se arată în comunicatul Ministerului Apărării din Ucraina.

Drona a fost trimisă experților specializați pentru a verifica dispozitivul de stocare a datelor. "Acest fapt dovedește încă o dată participarea directă a forțelor armate ruse la războiul din estul Ucrainei", se mai arată în mesajul Ministerului Apărării din Ucraina.

(w670)

BirdEye 400 este un vehicul aerian fără pilot proiectat și fabricat de Divizia Malat din Israel Aerospace Industries. UAV efectuează operațiuni de culegere de informații, supraveghere și cercetare. Zboară la o altitudine de 1.000 de metri. BirdEye 400 poate oferi operatorilor săi informații în timp real despre combatanții inamici.

Airforce-technology.com a anunțat că Israel a semnat cu Rusia două contracte în valoare de 53 milioane de dolari, în aprilie 2009, pentru livrarea a 12 drone BirdEye 400.

Primul contract a inclus două sisteme BirdEye 400 (în valoare de 4 milioane de dolari), opt drone tactice View MK150 (37 milioane de dolari). Acestea au fost livrate în Rusia în septembrie 2010. Ulterior, Rusia a achiziționat alte 36 de drone suplimentare în valoare de 100 milioane de dolari care au livrate până la sfârșitul anului 2010 în cadrul celui de-al doilea contract.

Ştiri Recomandate

SUA confirmă: 'Un test nuclear ar putea avea loc în următoarele luni'. Avertisment pentru Rusia și China
Rusia neagă atacul cibernetic asupra Bundestagului
Întâlnire între liderii milițiilor din Libia
F-35: Flota Norvegiei, din ce în ce mai puternică. Încă trei aeronave au aterizat în țara scandinavă
Igor Dodon, Președintele R. Moldova și Ion Chicu, premierul moldovean. Sursă foto: Guvernul Republicii Moldova
EXCLUSIV
Morari: Un consilier al premierului Chicu mi-a dat de înțeles că urmează tăvălugul
O nouă ofensivă împotriva lui Haftar? Expert militar: „Turcia a decis să meargă până la capăt”
Rusia dezvoltă un nou vehicul blindat, Mars-2000
OMS nu pierde timpul după decizia lui Trump. Fundație proprie pentru a atrage fonduri private