Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina a implementat un nou sistem radar modernizat
15 iul, 20:10
Agenția de informații a Ministerului Apărării din Ucraina, ArmyInform, a anunțat că pe aeroportul militar din Lutsk a fost instalat un sistemul radar modern de aterizare RSP-10MA, produs de compania ucraineană Aerotechnique-MLT.

,,Astăzi aeroportul din Lutsk este echipat cu echipamente de comunicații și radio de ultima generație", a declarat Volodymyr Manaenkov, specialist din cadrul Comandamentului Forțelor Aeriene al Forțelor Armate din Ucraina. ,,Am conectat noul sistem de aterizare la centrul de control automat al zborurilor, care a fost, de asemenea, achizitionat și instalat în acest an", a dăugat V. Manaenkov, potrivit ukrmilitary.com, citat de BSMAP.

Sistemul funcționează în conformitate cu standardele ICAO, inclusiv pe frecvențele stabilite de organizația internațională a aviației civile. Aceasta vă permite obținerea informațiilor despre orice aeronavă din zona aerodromului, precum altitudinea de zbor, balanța combustibilului, numărul de bord etc.

Canalul primar al sitemului RPP-10MA funcționează în banda L, canalul secundar utilizează frecvențele standard ale sistemului RBS (interogare - 1.030 MHz, răspuns - 1.090 MHz), precum și ATC (interogare - 1.030 MHz, 740 MHz). Canalele primare și secundare funcționează pe o antenă comună. Canalul secundar acceptă standardele RBS, ATC și Mk XA. Radarul de aterizare include un canal de curs și unul de dirijare la aterizare și funcționează în banda X.

Ca urmare a modernizării, caracteristicile de detectare sunt îmbunătățite, se realizează urmărirea automată a traiectoriilor aeronavelor. Sistemul asigură recepția datelor de la alte radare, schimbul de date radar având loc pe orice canal de schimb de date, în protocolul de transfer convenit.

Ştiri Recomandate

Rusia avertizează Grecia că poate avea soarta kurzilor
Armata română ar putea fi inclusă de SUA în testarea capacității de a transfera rapid o forță mare de luptă în Europa
Testarea armelor dronei de atac Ohotnik (Vânătorul), anunțată în Rusia
Rusia: Trei diplomați americani au fost reținuți în gara Severodvinsk
Militarii din Brigada 15 Mecanizată 'Podu Înalt' au efectuat trageri de luptă
Rusia va executa ample manevre militare cu rachete balistice
Noul tun XM913 calibru 50 mm Bushmaster pentru vehiculele Bradley
Doi jihadiști belgieni au evadat dintr-o închisoare din Siria