Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina a implementat un nou sistem radar modernizat
15 iul, 20:10
Agenția de informații a Ministerului Apărării din Ucraina, ArmyInform, a anunțat că pe aeroportul militar din Lutsk a fost instalat un sistemul radar modern de aterizare RSP-10MA, produs de compania ucraineană Aerotechnique-MLT.

,,Astăzi aeroportul din Lutsk este echipat cu echipamente de comunicații și radio de ultima generație", a declarat Volodymyr Manaenkov, specialist din cadrul Comandamentului Forțelor Aeriene al Forțelor Armate din Ucraina. ,,Am conectat noul sistem de aterizare la centrul de control automat al zborurilor, care a fost, de asemenea, achizitionat și instalat în acest an", a dăugat V. Manaenkov, potrivit ukrmilitary.com, citat de BSMAP.

Sistemul funcționează în conformitate cu standardele ICAO, inclusiv pe frecvențele stabilite de organizația internațională a aviației civile. Aceasta vă permite obținerea informațiilor despre orice aeronavă din zona aerodromului, precum altitudinea de zbor, balanța combustibilului, numărul de bord etc.

Canalul primar al sitemului RPP-10MA funcționează în banda L, canalul secundar utilizează frecvențele standard ale sistemului RBS (interogare - 1.030 MHz, răspuns - 1.090 MHz), precum și ATC (interogare - 1.030 MHz, 740 MHz). Canalele primare și secundare funcționează pe o antenă comună. Canalul secundar acceptă standardele RBS, ATC și Mk XA. Radarul de aterizare include un canal de curs și unul de dirijare la aterizare și funcționează în banda X.

Ca urmare a modernizării, caracteristicile de detectare sunt îmbunătățite, se realizează urmărirea automată a traiectoriilor aeronavelor. Sistemul asigură recepția datelor de la alte radare, schimbul de date radar având loc pe orice canal de schimb de date, în protocolul de transfer convenit.

Ştiri Recomandate

Avioanele de luptă ale Israelului au lovit Fâșia Gaza
Serviciul German de Informații Externe (BND), scapă de ancheta justiţiei din Austria
Rusia ar urma să aibă o bază navală în Venezuela
Tensiunile din Kashmir. India şi-ar putea revizui doctrina de a nu recurge prima la arma nucleară
Preşedintele Letoniei: Germania trebuie să joace un rol mai important în problemele globale
Noul preşedinte al Comisiei Europene: Mă voi lupta cu toată puterea pentru Europa
Turcia va avea o nouă bază militară în Qatar
Taiwanul vrea să primească mai repede de la SUA cele 66 de avioane F-16V