Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ucraina a implementat un nou sistem radar modernizat
15 iul 2019 / 20:10
Agenția de informații a Ministerului Apărării din Ucraina, ArmyInform, a anunțat că pe aeroportul militar din Lutsk a fost instalat un sistemul radar modern de aterizare RSP-10MA, produs de compania ucraineană Aerotechnique-MLT.

,,Astăzi aeroportul din Lutsk este echipat cu echipamente de comunicații și radio de ultima generație", a declarat Volodymyr Manaenkov, specialist din cadrul Comandamentului Forțelor Aeriene al Forțelor Armate din Ucraina. ,,Am conectat noul sistem de aterizare la centrul de control automat al zborurilor, care a fost, de asemenea, achizitionat și instalat în acest an", a dăugat V. Manaenkov, potrivit ukrmilitary.com, citat de BSMAP.

Sistemul funcționează în conformitate cu standardele ICAO, inclusiv pe frecvențele stabilite de organizația internațională a aviației civile. Aceasta vă permite obținerea informațiilor despre orice aeronavă din zona aerodromului, precum altitudinea de zbor, balanța combustibilului, numărul de bord etc.

Canalul primar al sitemului RPP-10MA funcționează în banda L, canalul secundar utilizează frecvențele standard ale sistemului RBS (interogare - 1.030 MHz, răspuns - 1.090 MHz), precum și ATC (interogare - 1.030 MHz, 740 MHz). Canalele primare și secundare funcționează pe o antenă comună. Canalul secundar acceptă standardele RBS, ATC și Mk XA. Radarul de aterizare include un canal de curs și unul de dirijare la aterizare și funcționează în banda X.

Ca urmare a modernizării, caracteristicile de detectare sunt îmbunătățite, se realizează urmărirea automată a traiectoriilor aeronavelor. Sistemul asigură recepția datelor de la alte radare, schimbul de date radar având loc pe orice canal de schimb de date, în protocolul de transfer convenit.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

General ucrainean: Rusia şi-a consolidat prezenţa militară cu 1.100 de tancuri şi 2.600 de vehicule blindate în apropierea graniței cu Ucraina
Serbia a primit drone din China. Belgradul a prezentat dronele CH-92A (Foto/Video)
Turcia: Racheta de croazieră anti-navă ATMACA a trecut ultima etapă de testare (Video)
Vladimit Putin plânge după URSS: Constituţia lui Lenin a fost ''o bombă cu efect întârziat''
Serviciu militar voluntar | Ministrul german al apărării se opune revenirii la serviciul militar obligatoriu
Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro