Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina a primit 80 de tone de muniție din Statele Unite, parte a unei noi asistențe suplimentare de securitate
15 noi 2021 / 10:50
În cursul zilei de ieri, pe 14 noiembrie, Ucraina a primit aproximativ 80.000 de kilograme de muniție din Statele Unite. Acesta este cel de-al patrulea lot de asistență suplimentară de securitate, în valoare de 60 de milioane de dolari, pe care Statele Unite îl acordă Ucrainei, potrivit Ambasadei SUA la Kiev.

Ambasadei SUA la Kiev a precizat ieri, într-un comunicat de presă, ca Ucraina a primit aproximativ 80.000 de kilograme de muniție din Statele Unite, fiind al patrulea lot de asistență suplimentară de securitate, în valoare de 60 de milioane de dolari.

În fotografiile publicate puteți observa paleți pe care sunt aşezate mai multe cutii cu muniţie.

Din 2014, Statele Unite au oferit Ucrainei asistență de securitate în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari.

G Ad:

Interesant este că pe 22 octombrie, Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat că al treilea și, din anumite motive, ultimul lot de asistență suplimentară de securitate în valoare de 60 de milioane de dolari din partea Statelor Unite pentru Forțele Armate ale Ucrainei a ajuns în Ucraina. 

Cel de-al treilea lot de asistență suplimentară de securitate a inclus muniție, arme antitanc și de înaltă precizie (inclusiv FGM-148 Javelin), echipamente medicale și alte echipamente militare.

Primul lot, care a sosit în Ucraina pe 10 octombrie, a inclus truse de prim ajutor, echipamente de supraveghere radar, arme de înaltă precizie, precum și alte arme și muniții, inclusiv lansatoare de grenade M430A1 HEDP de 40 mm, muniție de 7,52 × 51 mm și muniție de calibru 12,7 mm × 99 mm (0,50 BMG).

Ca parte a asistenței logistice pentru Ucraina, Statele Unite construiesc si o serie de facilități pentru marina ucraineană - o nouă bază navală la Ochakovo și o cazarmă pentru pușcași marini în Mikolayiv, precum și o serie de alte facilități pentru armată, Forțele și Garda Națională a Ucrainei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MAE, reacţie la solicitarea Rusiei ca NATO să-şi retragă trupele din România: Declaraţiile sunt inoportune şi lipsite de orice fundament
Klaus Iohannis a convocat CSAT | Pe ordinea de zi, situaţia de securitate în zona extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO
Rusia solicită retragerea trupelor NATO din Bulgaria și România
Pentru descurajarea Rusiei, Olanda este dispusă să trimită avioane F-35 în Bulgaria
EXCLUSIV
Ministerul britanic al Apărării confirmă: Am oferit Ucrainei câteva mii de rachete antitanc NLAW
Raytheon: Sistemele Patriot - elementul de bază al apărării anti-aeriene a României și a NATO
Vasile Dîncu: România nu va participa cu trupe, nici cu echipament la înarmarea Ucrainei
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
EXCLUSIV
Criza din Ucraina -o șansă pentru România?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro