Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina a ridicat un MiG-29 pentru a intercepta o aeronavă An-2 la 50 de kilometri de România
07 aug, 20:10
Pe 7 august, Forțele Aeriene din Ucraina au ridicat la interceptare un avion de vânătoare MiG-29 pentru a opri zborul neautorizat al unei aeronave An-2 care evolua în spațiul aerian din regiunea Ivano-Frankivsk, în apropierea frontierei cu România.

În dimineața zilei, la ora 06.50, unitățile radiotehnice ucrainene au descoperit o țintă aeriană neidentificată care evolua cu viteză mică și la joasă altitudine deasupra munților Carpați din regiunea ucraineană Ivano-Frankivsk. Acestea au alertat forțele de serviciu ale Brigăzii 204 Aviație Tactică Sevastopol (relocată pe aerodromul din Luțk după ocuparea Crimeei), care au ridicat în misiune un MiG-29.

Interceptarea aeronavei An-2 a avut loc în apropierea orașului Kosiv (Cosău) situat la aproximativ 50 de km de frontiera cu România din zona județului Suceava, după care aeronava a fost forțată să aterizeze pe aerodromul Igor Tabanyuk din Kolomyia.

Surse apropiate autorităților implicate în soluționarea incidentului au informat că este în curs de desfășurare o anchetă, persoanele reținute fiind suspectate de acțiuni de contrabandă în zona frontierei ucraineano-române, în special privind traficul țigărilor contrafăcute spre România.

De asemenea, potrivit informațiilor preliminare furnizate de publicațiile ucrainene Obozrevatel și Dumskaya, deși direcția de deplasare a aeronavei An-2 era spre România, la inspecția efectuată la bordul acesteia nu a fost găsită niciun fel de marfă.

G Ad:

Este foarte posibil ca traficanții să fi aruncat marfa de la bord imediat după ce au fost descoperiți, însă nu este exclusă nici varianta ca aeronava să fi efectuat deja transportul în România și să fi fost descoperită de radarele ucrainene abia pe traseul de întoarcere. Configurația terenului, caracterizată de munți înalți și văi suficient de largi, reprezintă o problemă pentru asigurarea supravegherii spațiului aerian din zonă la înălțimi mici.

De altfel, autoritățile aflate de ambele părți ale frontierei sunt conștiente de persistența și amploarea fenomenului de contrabandă cu țigări din această zonă. Ultimul incident făcut public a avut loc în urmă cu doar câteva săptămâni, pe 17 iulie, când polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 44.550 de lei, fiind nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru confiscarea acestora.

 

.  

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Egiptul a solicitat ajutor Occidentului pentru a opri vânzarea dronelor turcești către Maroc și Etiopia
SUA vor să despăgubească familiile afganilor uciși dintr-o „eroare tragică” în atacul cu dronă
Eurofighter, deasupra piramidelor. După două decenii, Forţele Aeriene Regale Britanice au desfășurat exerciții în Egipt
Polonia și Turcia își intensifică cooperarea în domeniul industriei de apărare
Incident în Marea Japoniei: Rusia susține că a oprit încercarea unui distrugător american de a-i încălca frontiera
În vizită în Turcia, Merkel mulțumește Ankarei pentru colaborare, dar nu a omis să critice regimul
Prototipul rachetei sol-sol americane PrSM bate recordul de distanță
După ce și-a revenit din șocul AUKUS, Franța face curte Canadei pentru submarinele din clasa Barracuda
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro