Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina a testat sistemul de rachete S-125 Pechora împotriva unor ținte maritime (Video)
04 noi 2019 / 19:24
Rachetele de la suprafață, care au fost lansate de sistemul S-125 Perchora, au distrus cu succes o navă țintă, scoasă din uzul forţelor navale ucrainene, în Marea Neagră, a declarat Marina Ucrainei într-un comunicat de presă.

Conform comunicatului, testele au fost efectuate în poligonul de teste Yahorlyk din regiunea Kherson. Cele două rachete S-125 lansate suprafață au distrus o navă dezafectată a forţelor navale ucrainene, care a servit drept țintă. Testele au fost considerate un real succes.

Două rachete lansate de sistemul S-125 au fost suficiente pentru a scufunda complet vasul cu un deplasare de 2.960 tone, se arată în comunicatul marinei ucrainene.

Noile rachete pot fi folosite pentru a distruge ținte aflate la distanţe de până la 40 km şi la o altitudine maximă de 25 km. 

Conform informațiilor disponibile, comandamentul forţelor navale ucrainene intenționează să efectueze în continuare alte câteva teste ale sistemului S-125, după care va decide dacă va fi sau nu implementat şi introdus în dotarea forţelor navale.

Viceamiralului Ihor Voronchenko, șeful Statului Major al Forțelor Navale Ucrainene, a precizat că sistemul S-125 va fi folosit pentru a proteja apele teritoriale ale Ucrainei.

Ştiri Recomandate

Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv
Boiko Borisov: Bulgaria susține aderarea țărilor din Balcanii de Vest la UE