Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ucraina acuză Rusia că livrează separatiștilor din Donbas mine anti-personal interzise
Armata ucraineană anunță că a descoperit că separatiștii din Donbas folosesc mine anti-personal POM-2 interzise prin convențiile internaționale.

Pe 15 iulie, separatiștii au deschis focul din localitatea Dolomitnoye spre satul Novoluganskoye, din districtul Bakhmutsky, regiunea Donețk. Agresorii au folosit lansatoare RPG-7, ale căror proiectile au fost înlocuite cu mine POM-2. La locul atacului, militarii ucraineni au descoperit o mină POM-2 în stare de funcționare, se arată într-un comunicat al forțelor armate ale Ucrainei.

Comunicatul forţelor armate ucrainene, vine la două zile distanţă după ce forțele militare separatiste din Donbas, sprijinite de Federaţia Rusă, au folosit, pe 14 iulie, sistemul de rachete antitanc Fagot pentru a trage asupra poziţiilor forțelor întrunite ale Ucrainei, aflate în apropierea satului Novomykhailivka.

„Există posibilitatea ca mai multe astfel de mine să poată fi găsite în această zonă”, se arată în raport. În acest sens, militarii ucraineni reamintesc că acest tip de mină a fost interzis prin Convenția de la Ottawa din 1997 și că este fabricată exclusiv în Federația Rusă.

„Mina anti-personal POM-2 are o perioadă de auto-declanșare de la 4 până la 100 de ore (în medie acestea sunt programate să explodeze după 23-24 de ore de la lansare). Minele nu sunt plantate manual ci trase cu ajutorului unui RPG-7. Raza exploziei este de până la 16 metri. Mina poate fi declanșată și dacă este atins unul dintre cele patru fire de nailon, fiecare în lungime de 10 metri. Au fost descoperite și mine care nu erau programate să se autodistrugă”, se arată în raport, transmite Unian.

Partea ucraineană subliniază că astfel de echipamente militare dovedesc implicarea Federației Ruse în furnizarea de arme către separatiștii ruși din Donbas.

Citește și: Războiul din Donbas | Separatiştii ruşi au ucis un medic şi doi soldaţi ucraineni

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Federația Rusă a testat un sistem automatizat de tragere pentru complexele Iskander și Tornado-S
Rusia avertizează că va percepe orice rachetă trasă asupra sa ca fiind una nucleară
Avioane israeliene au bombardat obiective Hamas din Fâșia Gaza
Proteste în marile orașe din Belarus după ce Alexandr Lukașenko a fost dat câștigător în urma exit-poll
Magnatul mass-media Jimmy Lai din Hong Kong, arestat în baza noii legislaţii privind securitatea naţională
Ruşii ar vrea, dar Su-57 e departe de a fi pregătit pentru luptă
Grupul de luptă condus de portavionul USS Dwight D. Eisenhower s-a întors la bază după șapte luni de misiune
Generalul Grumaz: României îi lipsește apărarea de coastă, deși apărarea antiaeriană e foarte bine pusă la punct
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro