Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina comandă corvete şi drone din Turcia pentru Marina Militară ucraineană
16 dec 2020 / 15:22
Ministerul ucrainean al Apărării a comandat din Turcia corvete și vehicule aeriene de luptă fără pilot (UCAV), fabricate de industria turcă de apărare. Potrivit publicaţiei Naval News, atât dronele, cât şi corvetele au fost achiziționate pentru ca Forţele Navale Ucrainene să poată spori securitatea în regiunile Mării Negre și Azov.

Potrivit unui comunicat de presă emis, la 15 decembrie 2020, ministrul ucrainean al Apărării, Andrii Ţăran, a semnat documentele privind achiziţia de corvete şi drone în timpul unei vizite oficiale a președintelui Industriilor de Apărare ale Republicii Turcia (SSB), İsmail Demir, în Ucraina.

Sursa citată precizează că aceste proiect sunt menite să consolideze substanţial capacitățile de luptă ale marinei ucrainene pentru a spori securitatea în regiunile Mării Negre și Azov. În comunicatul de presă nu se precizează ce tehnica militară a fost comandată şi nici valoarea financiară a contractelor semnate între cele două părţi.

De altfel, această informaţie vine la o zi după ce Statele Unite au impus un pachet de sancţiuni preşedintelui SSB pentru achiziționarea de către Ankara a sistemului de rachete sol-aer S-400 fabricat de Rusia.

În luna octombrie, DefenseRomania a precizat că, la momentul respectiv, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a efectuat o vizită, aproape istorică, în Turcia, unde s-a întâlnit cu președintele Recep Tayyp Erdogan. Principalul scop al vizitei a fost consolidarea relațiilor bilaterale, în special pe dimensiunea militară, prin semnarea a mai multor documente de cooperare între cele două state.

În prezența celor doi președinți, ministrul Apărării Ucrainei, Andrii Ţăran, și președintele Industriilor de Apărare ale Republicii Turcia, İsmail Demir, au semnat un Memorandum de Intenție privind proiectele din domeniul industriei de apărare.

Documentul prezenta intențiile părților de a lansa și implementa proiecte comune pentru construcția de nave de război, aeronave fără pilot (UAV) și toate tipurile de motoare cu turbină. Cu alte cuvinte, vizita recenta a lui İsmail Demir în Ucraina confirma că acordurile semnate în domeniul militar, în luna octombrie la Ankara, nu sunt simple zvonuri, iar cooperarea dintre cele două state în acest sector este solidă.

La rândul său, İsmail Demir a menționat că Turcia și Ucraina au multe domenii comune de cooperare în industria de apărare. Potrivit acestuia, tranziția rapidă de la acorduri la o cooperare practică oferă speranță pentru obţinerea unui rezultatul benefic de ambele părţi.

Amintim că, pe 23 octombrie, în cadrul conferinței de presă cu tema „Reforma industriei de apărare și a celei aerospațiale a Ucrainei: orientări cheie”, ministrul pentru industriile strategice din Ucraina, Oleh Urusky, a informat că Ucraina este interesată de realizarea unei corvete moderne împreună cu Turcia. 

"Prima corvetă poate fi fabricată în Turcia, cu participarea noastră, însă dorim ca toate celelalte să fie construite la o companie ucraineană. Aceasta este o condiție fundamentală", a declarat, la momentul respectiv, Urusky.

Pentru a ajuta la îmbunătățirea capacităților forțelor sale navale, Ucraina ar putea cumpăra corvete construire de industria turca de apărare, în baza proiectului MILGEM. Ucraina lucrează, din anul 2014, la un amplu program de înzestrare militară care presupune, printre altele, şi îmbunătăţirea capacităţilor Forţelor Navale, în contextul tensiunii pe care le are cu Rusia, atât în Marea Neagră, cât și Marea Azov. 

Publicaţia Naval News precizează că industria constructoare de nave militare din Turcia a livrat deja patru corvete din clasa MILGEM  către Pakistan.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Vehicul de tip Humvee, furat dintr-o garnizoană a Gărzii Naționale a SUA
Rusia se laudă cu conceptul unui nou portavion, botezat „UMK Varan” (Foto)
Iranul a început un nou exercițiu militar în zona Golfului
Avioanele F-35 israeliene vor participa pentru prima dată la exerciții comune în afara țării
Armata algeriană a desfăşurat manevre militare aeriene şi terestre la frontiera cu Marocul
Armata SUA a finalizat procesul de retragere a trupelor din Somalia
Securitate energetică | Nord Stream 2: O navă rusească vizată de sancţiuni americane
Gerhard Schroeder: Reunificarea Peninsulei Crimeea cu Rusia reprezintă un răspuns la extinderea NATO
Inginerii au dezvăluit date despre noul radar al avionului de generația a șasea, Tempest
India merge în continuare pe mâna rușilor: Armata indiană va cumpăra alte avioane MiG-29 și Su-30MKI
Asalt asupra Capitoliului: O femeie, suspectată că a vrut să le vândă ruşilor computerul lui Nancy Pelosi
Rusia amenință Germania că nu e prudent un dialog cu Moscova de pe o poziție de forță, amintindu-i de cel de-al Doilea Război Mondial
În timp ce Maia Sandu se află la Bruxelles, în țară Dodon dă ultimatumuri, acuză 'uzurparea puterii' și amenință cu proteste masive
Sistemele THAAD din Emirate primesc mentenanță de la Lockheed Martin
Alertă de securitate. Capitoliul a fost evacuat
Iranul, despre zborul bombardierelor B-52 Stratofortress: Fără valoare operațională
Viitorul Chinook Block 2 este incert. Echipajul, afectat de vibrațiile puternice ale elicopterului
Navalnîi în arest pentru 30 de zile
Ucraina și Ungaria vor un gentelmen's agreement pentru soluționarea disputelor între cele două state. Kievul speră astfel la deblocarea Comisiei NATO-Ucraina
Iohannis: Sunt convins că vom continua, împreună cu noua administraţie americană, dezvoltarea Parteneriatului Strategic
Frontex şi Irini îşi întăresc cooperarea pentru controlul respectării embargoului privind livrările de arme către Libia
Șase avioane de vânătoare MiG-29 au fost identificate la baza aeriană rusă din Siria
Peste 300 de vehicule blindate multi-rol SERVAL pentru Forțele Armate ale Franței, fabricate de Nexter și Texelis
Rusia se implică ca mediator între Siria și Israel
General ucrainean: Am avertizat din 2008 că Rusia intenţionează să anexeze Crimeea
Rușii nu au mai avut răbdare. Navalnîi, arestat în zona internațională a aeroportului. Ileana Racheru: Întoarcerea sa, comparată cu invadarea URSS din 1941
Securitate energetică | O nouă campanie de foraj în Marea Neagră. OMV investeşte 32 de milioane de euro
Rusia expulzează doi diplomaţi olandezi ca măsură de represalii la un gest similar al Olandei
Maia Sandu vrea un 'cerc de încredere' cu România și Ucraina, fiind dispusă discute cu Rusia despre prezența trupelor din Transnistria
China anunță sacțiuni împotriva oficialilor americani implicați în problema Taiwanului
Învestirea lui Joe Biden | FBI controlează militarii Gărzii Naţionale
Revolte în Tunisia | Armata, scoasă pe străzi. Peste 600 de persoane au fost arestate
Beijingul îl compară pe Mike Pompeo cu o insectă
MApN face recrutări. Pot candida SGP în activitate, civili și din structurile de informații ale MApN. Calendarul concursului
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro