Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ucraina și Turcia intenționează să producă o dronă de atac de nouă generație
23 aug 2019 / 13:01
Ukrspecexport, parte a Concernului military de stat ucrainean Ukroboronprom, și compania turcă Baykar Defense dezvoltă o nouă generație de vehicule aeriene fără pilot Akinci.

Industriile de apărare ucrainene și turce şi-au unit forţele pentru a produce în serie drona de atac Akinci, a declarant, pe 20 august, într-un comunicat de presă concernul militar de stat ucrainean UkrOboronProm. Noua aeronavă este proiectată ca parte a unui joint venture intre intreprinderea de stat ucraineană UkrSpetsEksport, parte a companiei Ukroboronprom, şi compania turcă Baykar Defence, specializată în fabricarea de drone.

Inițial, drona a fost dezvoltată de partea turcă. În luna mai, reprezentanții companiei turce au anunțat că dronă de 5,5 tone este programată să facă primul zbor în trei-patru luni, potrivit Defense-Aerospace.

,,Vehiculul de luptă aerian fără pilot este dezvoltat sa raspunda la cerințele conflictelor armate din secolul 21", a declarat directorul general al UkrOboronProm, Pavlo Bukin, potrivit declarației companiei.

După ce Ukrspecexport și Baykar Makina au stabilit o asociere comună pe 9 august, partea turcă a anunțat că speră că drona Akıncı să ajungă pe linia de producție în 2020, după finalizarea zborurilor de testare care vor avea loc în acest an.

„Drona este desemnată să intre în dotarea atât a forțele armate turcești, cât și a celor ucrainene. Printre avantajele sale principale se numără capacitatea de a efectua lovituri de înaltă precizie cu armament care este identic cu cel folosit de avioanele convenţionale."

Potrivit UkrOboronProm, Akinci este o dronă de nouă generație, care poate efectua operaţiuni de recunoaştere de la altitudini mari, cu o viteză de croazieră şi capabilă să efectueze lovituri de înaltă precizie cu diferite tipuri de arme.

,,Acest lucru a devenit posibil datorită folosirii motoarelor ucrainene care asigură o capacitate ridicată de ridicare de la sol, viteză și altitudine de zbor mare, rentabilitate și simplitate de funcționare", a spus Bukin.

Drona Akinci (al cărui nume derivă „akinji" sau „akindji", cavaleria ușoară neregulată din armata Imperiului Otoman) este un vehicul aerian greu, fără pilot, care este propulsat de două motoare, produse de industria ucraineană de apărare, care pot duce drona la altitudini de până la 12 kilometri.

Se presupune că vehiculul are o anvergură a aripilor de 20 de metri și este capabil să transporte peste 1000 de kilograme de sarcină utilă și să stea în aer timp de 24 de ore.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro