Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Industria ucraineană de apărare a prezentat o nouă versiune modernizată a tancului T-64 (Foto/Video)
03 dec 2021 / 19:42
Uzina de blindate din Harkov (KBTZ), parte a concernului naţional ucrainean de apărare UkrOboronProm, a efectuat o modernizare substanţială a tancului T-64BVK. Această nouă modernizare a adus îmbunătățit semnificative caracteristicilor tancului T-64 BVK.

După cum a relatat presa ucraineană, citând un comunicat al UkrOboronProm, reprezentanţii uzinei blindate din Harkov au efectuat deja primele teste cu tancul T-64BVK – acestea fiind trecute cu succes.

Directorul uzinei Harkov, Herman Smetanin, a precizat că acest pachet de modernizare era extrem de important, deoarece se dorea o îmbunătățirea semnificativă a specificațiilor tancului T-64.

După cum precizează publicaţia Ukrainean Military Page, tancul T-64BVK  a fost echipat cu dispozitive moderne de supraveghere, cele mai noi echipamente de navigație prin satelit, o nouă mitralieră grea NSVT de 12,7 mm, iar protecția rezervoarelor de combustibil a fost întărită.

G Ad:

În prezent, uzina Harkov lucrează la modernizarea unui lot mare de tancuri T-64 BV, dar, cu toate acestea, nu se ştie dacă acest nou pachet de modernizare ar urma să fie instalat pe toate tancurile supuse acestui proces.

După cum reiese şi din declaraţiile directorul uzinei Harkov, cea mai recentă versiune a tancului T-64 ar fi nu mai pentru tancul comandantului de batalion.

KBTZ a spus că T-64, prin modernizarea la standarul T-64BVK, a devenit un tanc „mult mai eficient” pe câmpul de luptă. Mass-media ucraineană subliniază că Forțele Armate Ucrainene au nevoie de un număr mare de tancuri modernizate, pe fundalul agresiunii ruse.

Uzina de tancuri din Lviv a devenit, în anul 2019, cea de-a doua fabrică ucraineană care a început să producă un model modernizat al tancului de luptă T-64. Tancul T-64 este principalul tanc de luptă al armatei ucrainene. Modernizarea tacurilor T-64 se face la standardul din 2017, fiind cea mai recentă actualizare adusă acestuia.

Anterior, doar uzina de blindate din Harkov (KBTZ), parte a concernului naţional ucrainean de apărare UkrOboronProm, actualiza tancurile T-64 la standardul T-64BV. KBTZ a trimis către forţele armate ucrainene, din 2014 şi până prezent, pentru a răspunde agresiunii militare ruse, peste 150 de T-64 modernizate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro