Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina susţine că Rusia a livrat 600 de tone de muniție militanților din Donbas
12 iul, 22:10
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Ucrainean al Apărării, Maxime Prout, a declarant, în cadrul unei conferinţe de presă, că pe percursul acestei veri, Rusia a oferit deja militanților pro-ruși din Donbas 600 de tone de muniție.

,,În perioada iunie-iulie a acestui an, peste 600 de tone de muniție, inclusiv lansatoare multiple de rachete, sisteme de artilerie, mortiere și zeci de cisterne cu combustibil, au fost livrate pe calea ferată din Rusia către primul și al doilea Corp al Armatei [ militanților pro-ruși] ", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Ucrainean al Apărării.

De asemenea, Rusia a efectuat transporturi militare pe teritoriile regiunilor Donetsk și Luhansk, folosind transportul civil. Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) însoțește camioanele la granița cu Ucraina, a mai precizat Maxime Prout.

Anterior, să raportat că trupele rusești sunt încă prezente în Stanycia-Luhanska. Separarea forțelor de pe acest teritoriu să încheiat oficial la 30 iunie. Cu toate acestea, militanții ruși au rămas în zonă și s-au prezentat ca locuitori, îmbrăcați în haine civile, potrivit Ministerului Ucrainean al Apărării.

Separatiştii pro-ruşi, aflaţi sub comanda militară rusă, răspândesc dezinformare


Potrivit serviciilor de informații ucrainene, militanții pro-ruși folosesc mass-media pentru a răspândi dezinformare despre nerespectarea acordului privind retragerea trupelor de către Operaţiunea Forţelor Întrunite (Joint Forces Operation – JFO) și întoarcerea unităților ucrainene la pozițiile lor anterioare.

Ştiri Recomandate

Fregata rusă Amiral Essen din Marea Neagră a executat un exercițiu pentru distrugerea vehiculelor aeriene fără pilot
Rusia a dislocat elicoptere într-o fostă bază militară americană din Siria (Video)
Operaţiunea lansată în Siria de Turcia a creat o stare de tensiune în interiorul NATO
Rusia şi Turcia poartă negocieri pentru livrări suplimentare de sisteme S-400
Arsenal de muniţii din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperit în R. Moldova (Video)
Securitate energetică. Ungaria va putea achiziţiona gaze naturale din Qatar
Rusia vrea să construiască în Filipine o fabrică de armament
Avioane de vânătoare rusești, în locul F-35. Turcia, între negocieri şi consultări cu Federaţia Rusă