Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ucraina susţine că Rusia a livrat 600 de tone de muniție militanților din Donbas
12 iul 2019 / 22:10
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Ucrainean al Apărării, Maxime Prout, a declarant, în cadrul unei conferinţe de presă, că pe percursul acestei veri, Rusia a oferit deja militanților pro-ruși din Donbas 600 de tone de muniție.

,,În perioada iunie-iulie a acestui an, peste 600 de tone de muniție, inclusiv lansatoare multiple de rachete, sisteme de artilerie, mortiere și zeci de cisterne cu combustibil, au fost livrate pe calea ferată din Rusia către primul și al doilea Corp al Armatei [ militanților pro-ruși] ", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Ucrainean al Apărării.

De asemenea, Rusia a efectuat transporturi militare pe teritoriile regiunilor Donetsk și Luhansk, folosind transportul civil. Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) însoțește camioanele la granița cu Ucraina, a mai precizat Maxime Prout.

Anterior, să raportat că trupele rusești sunt încă prezente în Stanycia-Luhanska. Separarea forțelor de pe acest teritoriu să încheiat oficial la 30 iunie. Cu toate acestea, militanții ruși au rămas în zonă și s-au prezentat ca locuitori, îmbrăcați în haine civile, potrivit Ministerului Ucrainean al Apărării.

Separatiştii pro-ruşi, aflaţi sub comanda militară rusă, răspândesc dezinformare


Potrivit serviciilor de informații ucrainene, militanții pro-ruși folosesc mass-media pentru a răspândi dezinformare despre nerespectarea acordului privind retragerea trupelor de către Operaţiunea Forţelor Întrunite (Joint Forces Operation – JFO) și întoarcerea unităților ucrainene la pozițiile lor anterioare.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ministerul rus al Apărării va încheia un nou contract pentru achiziționarea de avioane Su-35S
Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit
O dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni
US Navy a numit un nou comandant al sistemului AEGIS de la Deveselu
Tancuri israeliene au trecut, pentru câteva ore, frontiera în Liban
Garda de Coastă a Turciei acuză Grecia că a tras asupra unei bărci cu civili în Marea Egee
Forțele Aerospațiale ale Rusiei vor primi, anul viitor, drone de atac Sukhoi S-70 Okhotnik-B
Germania transmite Rusiei să se aştepte la noi consecinţe dacă se confirmă complicitatea statului rus în asasinatul din Berlin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro