Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina susţine că Rusia a livrat 600 de tone de muniție militanților din Donbas
12 iul, 22:10
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Ucrainean al Apărării, Maxime Prout, a declarant, în cadrul unei conferinţe de presă, că pe percursul acestei veri, Rusia a oferit deja militanților pro-ruși din Donbas 600 de tone de muniție.

,,În perioada iunie-iulie a acestui an, peste 600 de tone de muniție, inclusiv lansatoare multiple de rachete, sisteme de artilerie, mortiere și zeci de cisterne cu combustibil, au fost livrate pe calea ferată din Rusia către primul și al doilea Corp al Armatei [ militanților pro-ruși] ", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Ucrainean al Apărării.

De asemenea, Rusia a efectuat transporturi militare pe teritoriile regiunilor Donetsk și Luhansk, folosind transportul civil. Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) însoțește camioanele la granița cu Ucraina, a mai precizat Maxime Prout.

Anterior, să raportat că trupele rusești sunt încă prezente în Stanycia-Luhanska. Separarea forțelor de pe acest teritoriu să încheiat oficial la 30 iunie. Cu toate acestea, militanții ruși au rămas în zonă și s-au prezentat ca locuitori, îmbrăcați în haine civile, potrivit Ministerului Ucrainean al Apărării.

Separatiştii pro-ruşi, aflaţi sub comanda militară rusă, răspândesc dezinformare


Potrivit serviciilor de informații ucrainene, militanții pro-ruși folosesc mass-media pentru a răspândi dezinformare despre nerespectarea acordului privind retragerea trupelor de către Operaţiunea Forţelor Întrunite (Joint Forces Operation – JFO) și întoarcerea unităților ucrainene la pozițiile lor anterioare.

Ştiri Recomandate

Tensiuni în Marea Chinei de Sud
Erdogan, vizită la Mosova, pe fondul tensiunilor dintre Turcia și Rusia în Siria
MApN a prelungit termenul pentru recrutarea şi selecţia rezerviştilor voluntari
Mark Esper anunță când SUA vor deține arme hipersonice
EXCLUSIV
23 august 1944. România și 'trădarea' celui care deja a trădat
John Bolton merge în R. Moldova. Maia Sandu: SUA ne transmit un semnal de sprijin
Discuții Franța - Iran pe tema acordului nuclear, în prag de summit G7
Iranul anunță că deține arme cu laser de mare putere