Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina va desfășura exerciții militare în paralel cu manevrele militare rusești “Vest 2021”
07 sep, 17:27
Administrația regională de stat Herson a anunțat că, pe 9 septembrie, va începe deplasarea forțelor și mijloacelor militare spre poligonul interarme Iagorlic (Yahorlyk) din districtul Skadovsk, rugând locuitorii din regiune să rămână  “calmi dar vigilenți”

Potrivit informării, în perioada 9-30 septembrie sunt planificate exerciții militare întrunite (cu participarea mai multor categorii de forțe armate ucrainene) în noul poligon folosit și pentru desfășurarea testelor de stat cu rachetele construite pe plan intern.

Dezvoltarea de către Ucraina a acestei facilități de instrucție și testare a devenit o necesitate după 2014, când, odată cu pierderea Crimeei, a încetat și accesul Forțelor Armate la poligonul Ciauda, din sud-estul peninsulei, utilizat inclusiv de Centrul de cercetare și testare de stat.

Lucrările la crearea poligonului Iagorlic, care se întinde pe aproximativ 3,7 mii de hectare, au fost începute de Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina în 2018, iar în prezent se mai desfășoară lucrări privind dezvoltarea infrastructurii.

Comentariul autorului: Desfășurarea exercițiilor ucrainene în această perioadă era previzibilă, acestea reprezentând acțiuni în oglindă la exercițiul strategic comun “Vest 2021”, planificat pentru perioada 10-16 septembrie pe teritoriile Federației Ruse și Republicii Belarus.

G Ad:

Deși exercițiul “Vest 2021” este centrat pe direcția strategică Vest, ca de fiecare dată în cadrul acestei serii de exerciții anuale, conducerea militară rusă organizează activități de amploare în cadrul tuturor regiunilor militare (RM). Dintre acestea, RM Sud, care se învecinează cu Ucraina și Marea Neagră, considerată de o importanță deosebită, mai ales după anexarea Crimeei și în contextul conflictului din Donbas.

În plus, forțele ucrainene au toate motivele să fie în alertă în această perioadă, după ce partea rusă a anunțat că exercițiul strategic se va concentra pe ducerea acțiunilor de luptă în zonele gri, distrugerea formațiunilor neregulate și acoperirea fiabilă a frontierei de stat.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Erdogan a anunțat expulzarea a 10 ambasadori. Turcia declară persona non grata ambasadori inclusiv din SUA, Germania sau Franța
F-35 e istorie. Turcia a demarat procedura de înzestrare cu F-16 americane la standardul Viper și modernizarea actualei flote
Președintele Ucrainei îl va schimba pe Andrei Taran din funcția de ministru al apărării
Cum se poziționează românii în cazul unui război între SUA și China. Dungaciu: România a fost isterică în ambele direcții
Alianțe în cadrul Alianței. Turcia spune că acordul de apărare dintre Grecia și Franța va dăuna NATO
SUA au anunțat uciderea unui important lider Al-Qaida într-un atac aerian al unei drone în Siria
Rușii contraatacă în disputa cu tehnologia SUA. „Su-57 surclasează avioanele americane la mai toate sistemele. F-35 și F-22 pot fi doborâte”
Trei calde și una rece în programul hipersonic al SUA. Lansarea unui focos hipersonic s-a soldat cu un eșec
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro