Forțele armate ale Ucrainei urmăresc posibilitatea de a cumpăra elicoptere de atac AH-64 Apache, în cadrul programului de export de articole de apărare (EDA) al US Army, transmite defence blog.
Publicația ucraineană Military Pages a anunțat joi că Ministerul Apărării al Ucrainei intenționează să modernizeze flota de elicoptere a Forțelor armate ale Ucrainei, prin cumpărarea elicopterelor de atac AH-64 Apache.
AH-64 Apache este un elicopter de atac cu două motoare, cu patru palete, multirol. Elicopterul este echipat cu: mitralieră M230E1 de 30 mm, un sistem de rachete aeriene și un sistem de rachete Hellfire. Este extrem de mobil, letal și poate distruge o multitudine de ținte în condiții de luptă întunecate, aflate la distanțe de până la 8 km.
Elicopterele Mi-24 sunt consemnate la sol
Această decizie a fost luată ca urmare a unei analize a apărării, încheiată săptămâna trecută, iar rezultatele acesteia au fost transmise Cabinetului de Miniștri al Ucrainei. În timpul inspecției, au fost evaluate amenințările la adresa securității naționale și perspectivele dezvoltării mediului de securitate; planificarea forțelor și resurselor; formarea unui model promițător de organizare a apărării și forțe de apărare componente.
Forțele armate ale Ucrainei au o nevoie stringentă de a înlocui elicopterele Mi-24, fabricate de sovietici. În prezent, majoritatea elicopterelor Mi-24 sunt consemnate la sol din cauza lipsei de piese de schimb, cum ar fi palele rotorului și echipamentele de bord.
Sprijin militar
Conform Defense News, SUA a investit peste 1,5 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina din 2014, când separatiștii sprijiniți de ruși au declanșat operațiuni militare în estul Ucrainei. Această finanțare a inclus puști pentru lunetiști, vehicule Humvee, drone neînarmate, lansatoare cu rachete antitanc, radare contra-artilerie, detectare electronică de război și comunicații sigure, echipamente de vedere pe timp de noapte și echipamente medicale.
De asemenea, Congresul american este pregătit să permită vânzarea de arme pentru apărarea coastei și anti-nave ca parte a viitoarelor pachete de asistență de securitate către Ucraina, prin proiectul de lege privind politica de apărare din 2020.
Vezi și: Pentagonul a cerut dublarea producției de rachete aer-sol JAGM
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News