Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un avion de vânătoare rusesc a interceptat două avioane americane și unul francez deasupra Mării Negre
07 dec 2020 / 21:06
Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 07.12.2020, un avion de vânătoare rusesc de tip Su-30 a fost ridicat în aer pentru interceptarea unor avioane de cercetare străine care evoluau în apropierea frontierei ruse de la Marea Neagră.

“Echipajul avionului rusesc de vânătoare a identificat țintele aeriene ca fiind un avion de cercetare strategică RC-135 și un avion-cisternă KC-135 aparținând Forțelor Aeriene americane, precum și un avion de cercetare C-160G din cadrul Forțelor Aeriene ale Franței”, se arată în comunicatul de presă al CNCA.

“După îndepărtarea aeronavelor străine de frontiera de stat a Federației Ruse, avionul de vânătoare rusesc a revenit pe aerodromul de dislocare permanentă. Zborul acestuia s-a desfășurat în strictă conformitate cu normele internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

2. -imagine fara descriere- (harta_avion_cercetare_97669100.jpeg)

 

Ultima dată, CNCA a informat despre interceptarea unui avion de cercetare american de tip RC-135 de către un avion de vânătoare rusesc Su-27 deasupra Mării Negre pe 28 noiembrie.

Pe 02 decembrie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Alianța își va intensifica prezența în Regiunea Mării Negre și va întări sprijinul acordat Georgiei și Ucrainei.

În luna septembrie 2020, în cadrul unui briefing desfășurat la Moscova, șeful Direcției Principale Operații din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Serghei Rudskoy, a anunțat că pe 28 august, 04 și 14 septembrie, bombardiere strategice americane de tip B-52H au desfășurat exerciții deasupra Mării Negre și Mării Azov, simulând atacuri cu rachete asupra unor obiective militare din sudul Rusiei.

Comentariul autorului: Prezența avioanelor americane deasupra Mării Negre a fost confirmată și de sursele rusești de monitorizare a aviației de pe Twitter.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135W a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Acesta a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aeronava, cu numărul de înregistrare 62-4125 și indicativul radio KETOL88, a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.060 de metri, cu o viteză de circa 840 de kilometri pe oră.

Avionul-cisternă KC-135T a decolat, probabil, de la o bază aeriană din Marea Britanie și a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul României. Aeronava, cu numărul de înregistrare 59-1513 și indicativul radio QID688, a asigurat realimentarea în aer, deasupra Mării Negre, a avionului de cercetare RC-135W. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 12.200 de metri, cu o viteză de circa 790 de kilometri pe oră.

Probabil, avionul de vânătoare rusesc ridicat la interceptare a fost un avion de tip Su-30SM aparținând Regimentului 43 Aviație de Asalt - Saki din compunerea Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN. Pe 07.12.2020, echipaje ale avioanelor de vânătoare multirol Su-30SM și ale bombardierelor de front Su-24M din compunerea regimentului au executat zboruri de antrenament deasupra Mării Negre și Peninsulei Crimeea, cu lansări de rachete și bombe. La îndeplinirea misiunilor de zbor au luat parte patru avioane Su-30SM și două aeronave Su-24M din compunerea Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro