Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un avion de vânătoare Su-30SM s-a prăbușit în Regiunea Tver din vestul Rusiei
22 sep 2020 / 16:12
Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 22.09.2020, un avion de vânătoare de tip Su-30SM s-a prăbușit în Regiunea Tver. Piloții aeronavei au reușit să se catapulteze și au fost recuperați.

,,Pe 22 septembrie, în Regiunea Tver, un avion de vânătoare Su-30SM al Regiunii Militare Vest s-a prăbușit, în timpul efectuării unui zbor planificat de instrucție și antrenament”, se arată în comunicatul de presă.

“Echipajul aeronavei s-a catapultat, iar după aterizare a luat legătura cu baza. În prezent, membrii echipajului au fost evacuați și se află pe aerodromul de dislocare”, au menționat reprezentanții regiunii.

Potrivit precizărilor acestora, avionul a căzut într-o zonă împădurită și nu există pagube la sol.

Pentru stabilirea cauzelor accidentului, la fața locului a fost trimisă o comisie a Regiunii Militare Vest.

G Ad:

Su-30SM este un avion de vânătoare de generație 4++, dezvoltat de Biroul de Proiectare și Construcții Sukhoi și produs la Corporația de aviație Irkut din Irkutsk. Ambele societăți fac parte din Corporația Întrunită Constructoare de Avioane (OAK). Aeronava este destinată pentru obținerea supremației aeriene, blocarea aerodromurilor adversarului în adâncimea tactică a dispozitivului de luptă, precum și pentru distrugerea țintelor aeriene, terestre și maritime, inclusiv noaptea și în condiții meteorologice dificile.

Avionul Su-30SM a fost produs în serie și livrat la trupe începând din anul 2013. Avioanele de acest tip sunt cele mai numeroase aeronave de vânătoare moderne din dotarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. Acestea au primit deja în înzestrare peste 100 de avioane de acest tip.

De asemenea, avioanele din familia Su-30 sunt cele mai populare și la export. Pe lângă Federația Rusă, de avioane de vânătoare Su-30SM mai dispun Forțele Aeriene ale Armeniei, Republicii Belarus și Kazahstanului. Variante pentru export ale avionului au fost livrate Chinei, Indiei, Vietnamului, Malaeziei, Algeriei și altor state.

Comentariul autorului: La prima vedere, indicii precum catapultarea piloților și dirijarea aeronavei către o zonă nelocuită arată o posibilă problemă tehnică la bordul aeronavei.

Cel mai probabil, avionul aparține Regimentului 14 Aviație Vânătoare - Kursk (aerodromul Halino) din cadrul Diviziei 105 Aviație Mixtă - Voronezh a Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană - Sankt Petersburg.

În compunerea regimentului se află două escadrile de avioane de acest tip (24 de aeronave), primite în înzestrare în perioada 2017-2018.

Trebuie precizat faptul că, în Federația Rusă, avioanele de vânătoare de tip Su-30SM sunt întrebuințate atât de Forțele Aerocosmice, cât și de Aviația Forțelor Navale. Ca un semn distictiv, avioanele Forțelor Aerocosmice au numere de bordaj roșii, iar cele ale Aviației Forțelor Navale numere de bordaj albastre.

Începând din anul 2012, Ministerul rus al Apărării a contractat, în total, 116 avioane de vânătoare de tip Su-30SM, din care 88 sunt destinate Forțelor Aerocosmice, iar 28 Aviației Forțelor Navale. Până în prezent, au fost livrate 91 de avioane pentru Forțele Aerocosmice și 22 pentru Aviația Navală.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România îi răspunde lui Lavrov. Aurescu: Poziția Rusiei față de sistemul de la Deveselu e complet eronată, dar nu e nouă
NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Rusia a dislocat un complex de rachete de coastă de tip Bastion în Insulele Kurile
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
FSB susține că a arestat spioni ai serviciilor ucrainene care ar fi plănuit un atac pe teritoriul Rusiei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro