Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Un bombardier strategic B-1B Lance, zbor demonstrativ în spaţiul aerian al Poloniei (Video)
13 mai, 16:21
Un bombardier strategic B-1B Lance al Forțelor aeriene ale Statelor Unite a efectuat un zbor demonstrativ, î n  dimineața zilei de 11 mai 2020,  în spaţiul aerian al Poloniei, chiar pe deasupra capitaliei Varșovia, fiind însoţit de două aeronave ale Forţelor Aeriene Poloneze – un MiG-29 Fulcrum și un F-16 Block 52+.

Conform informațiilor oficiale, prezentate de Ministerul polonez al Apărării şi citate de publicaţia The Aviationist, bombardierul strategic american a intrat în spațiul aerian polonez la 7:25 AM.

Ministerul polonez al Apărării a pus la dispoziţia curioşilor câte câteva materiale video, susținând că zborul efectuat de bombardierul B-1B Lance a avut loc ca parte a misiunii Bomber Task Force (BTF).

Bomber Task Force este o inițiativă a Forțelor aeriene ale Statelor Unite şi presupune desfăşurarea în mod regulat, în Europa, a unor bombardiere strategice pentru a se instrui alături de partenerii și aliații SUA și pentru a evalua pregătirea operațională comună.

Misiunile Bomber Task Force au loc pentru că piloții să se familiarizeze cu virajele aeriene – creşterea nivelului de interoperabilitate – în cadrul operațiunilor în diferite zone de responsabilitate și în diferite areale geografice, pentru a spori și oferi pregătirea necesară pentru a răspunde oricărei eventuale crize sau provocări de pe glob.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ungaria achiziționează rachete AMRAAM pentru Gripen. Cea mai mare achiziție din istoria cooperării militare dintre Ungaria și SUA
Pompeo spune că situația actuală nu e 'Războiul Rece 2.0', dar 'problema China' e în unele privințe mult mai dificilă
David și Goliat: China vs. Taiwan, în bătălia pentru 'o singură Chină'
Ministerul rus al Apărării va încheia un nou contract pentru achiziționarea de avioane Su-35S
Lupta Poliției Române cu clanurile interlope. Iohannis spune că lupta e 'una de durată'
Brigadă Stryker a SUA, în zona Mării Neage pentru descurajarea unei eventuale acțiuni a Rusiei
Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit
O dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro