Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Un nou atentat în Afganistan. O bombă a explodat în apropierea unui spital din orașul Qalat
19 sep 2019 / 15:20
Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și alte 95 au fost rănite grav după ce o mașină ticsită cu explozibil a fost detonată în apropierea unui spital din orașul Qalat, provincia Zabul din Afganistan, transmite Jane. 

Nivelul de violență din Afganistan a crescut de la prăbușirea negocierilor pentru pace dintre Statele Unite și talibani.

Într-unul dintre ultimele incidente, cel puțin 20 de persoane au fost ucise și alte 95 de rănite atunci când o mașină talibană a fost detonată în apropierea unui spital din sudul orașului afgan din Qalat, în provincia Zabul, pe 19 septembrie, informează presa locală.

Talibanii care au revendicat atacul au spus că principala lor țintă a fost de fapt o clădire a Direcției Naționale de Securitate: agenția principală de informații din Afganistan.

Talibanii au efectuat atacuri aproape zilnice în urma eșecului negocierilor cu Washingtonul și au încercat, de asemenea, să perturbe pregătirile pentru alegerile prezidențiale afgane care vor avea loc pe 28 septembrie, efectuând atentate sinucigașe la mitingurile electorale atât în provincia Parwan, cât și la Kabul pe 17 septembrie.

Grupul insurgent a avertizat conducerea de la Kabul că va intensifica atacurile împotriva instituțiilor guvernamentale, precum și trupele locale și străine pentru a descuraja poporul afgan de a vota la alegerile viitoare.

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a condamnat escaladarea recentă a violenței, afirmând că "prin aceste atacuri, talibanii demonstrează nesocotire flagrantă față de oamenii și instituțiile din Afganistan. Pentru ca afganii să trăiască în pace, talibanii trebuie să înceapă să demonstreze un angajament autentic decât să continue cu violența și cu distrugerea care provoacă un astfel de prejudiciu poporului afgan și pentru viitorul țării lor", a spus el.

Pompeo a subliniat, de asemenea, că Afganistanul a suferit zile întregi și alte provocări ca urmare a atacurilor talibanilor împotriva liniilor de înaltă tensiune care alimentează cu energie electrică spitale, școli și case din multe zone ale țării.

Vezi și: Atentat în Afganistan la mitingul electoral ale președintelui Ashraf Ghani

Ştiri Recomandate

Strategie Naţională de Apărare a Ţării: Federaţia Rusă încearcă să‐şi consolideze statutul de putere în plan regional
Comemorarea protestului din piaţa Tiananmen la Hong Kong, forţele de ordine au făcut arestări
Fost şef al MI6: Pandemia cauzată de COVID-19 este rezultatul scăpării accidentale a virusului dintr-un laborator din Wuhan
Prezenţa militară sporită a Rusiei în Siria. Convoi rusesc de blindate, blocat de o patrulă militară americană (Foto/Video)
Michael White, un fost soldat american deţinut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat
Rusia monitorizează lansările de rachete de pe teritoriul SUA cu ajutorul unor sateliţi, parte din Sistemul unificat "Cupola"
Rușii reacționează după acuzele de 'clonare' a navelor portelicopter franceze Mistral
Trei minori, cercetaţi pentru activităţi de terorism. Aeroportul Henri Coandă- printre ţintele vizate