Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un nou lot de ajutor militar american pentru Ucraina
16 ian, 13:04
Statele Unite au predat 20 de vehicule militare noi, tip Humvee, către trupele terestre și forțele speciale ucrainene, precum și 84 de bărci ușoare destinate forțelor navale.

Într-o postare pe Twitter, ambasada SUA la Kiev a precizat: „Nimic nu ar putea opri livrarea a 20 de Humvee către Forțele Terestre din Ucraina și Forțele pentru Operații Speciale, precum și a 84 de bărci pentru Marina ucraineană, ca parte a Inițiativei de Asistență a Securității din Ucraina”.Potrivit Army Inform, pe 12 decembrie, Senatul american a aprobat proiectul de buget al apărării, de peste 740 miliarde de dolari, pentru anul fiscal 2021 care a început la 1 octombrie 2020. În cadrul bugetului, este prevăzut un ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 250 de milioane de dolari.Comentariul autorului: SUA au acordat Ucrainei, între 2014 și 2020, un ajutor de aproape două miliarde de dolari, destinați sprijinirii securității naționale, în contextul războiului din Donbas.Echipamentele destinate Ministerului Apărării au inclus rachete antitanc Javeline, lansatoare de grenade, puști cu lunetă, radare antibaterie pentru detectarea focului artileriei, sisteme de securizare a informațiilor, aparate de vedere pe timp de noapte, mașini blindate Humvee, drone tactice, echipament medical și sprijin de tratament etc.

De asemenea, SUA au contribuit semnificativ la refacerea unor importante obiective de infrastructură, printre care baza forțelor speciale navale ucrainene de la Oceakov.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro