Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un partid naționalist ucrainean solicită Kievului să amplaseze o bază militară la graniţa cu Ungaria
20 mai, 14:32
La secțiunea petițiilor electronice de pe site-ul oficial al Cabinetului de Miniștri al Ucrainei a fost înregistrată o cerere pentru amplasarea în Beregovo - centrul raional al raionului Beregovo din regiunea Transcarpatia, Ucraina - a unei unități militare. Beregovo este un oraş aflat la frontiera cu Ungaria, iar amplasarea unei baze militare aici a fost critică, în repetate rânduri, de Budapesta.

Petiția №41 / 003886-21ep a fost înregistrată pe 18 mai 2021 de către șeful organizației Beregovo a Uniunii Panucrainene „Svoboda”,  participantul  la războiul ruso-ucrainean din Donbass, Vasyl Vovkunovici.

Autorul petiției propune să fie desfășurată  o unitate militară în Beregovo „pentru a răspunde cu promptitudine  la eventualele situații de urgență și a preveni incitarea la ură etnică de către o terță parte din raionul Beregovo”, precizează agenția de stiri BucPress.

"Desfășurarea unității militare a Gărzii Naționale a Ucrainei sau a Forțelor Armate din Ucraina va da un impuls dezvoltării economice și sociale a regiunii și va reduce tensiunea interetnică inspirată de o parte terță", a spus Vovkunovici.

În prima zi, petiția a fost semnată de 30 de persoane din cele 25.000 necesare.

G Ad:

Sunt prevăzute  90 de zile pentru colectarea numărului necesar de semnături.

Presa din Transcarpatia a scris anterior că teritoriul fostului LTP (dispensar conceput pentru izolarea persoanelor care suferă de dependență alcoolică)  este „reamenajat” într-o unitate militară în Beregovo.

În 2018, DefenseRomaia a relatat că Budapesta acuza Kievul că vrea să construiască o bază militară ucraineană în Transcarpatia

La momentul respectiv, secretarul de stat din MAE ungar Levente Magyar a vorbit într-o manieră critica despre o nouă 'bază militară' ucraineană în Transcarpatia, la numai câţiva kilometri de frontieră, calificând drept "surprinzător" faptul că Ucraina are capacitatea de a crea o asemenea bază aproape de graniţa cu UE şi NATO în pofida conflictului din estul Ucrainei. 

Agenția de ştiri BucPress aminteşte de declaraţiile ministrului ungar de externe Peter Szijjarto care a criticat ideea amplasării unui batalion al brigăzii 128 în acest oraș de frontieră.

Szijjarto și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că Kievul intenționează să redistribuie un batalion (de la 800 la 1.000 de soldați) din est în orașul Beregovo, care este aproape de granițele celor trei state membre NATO și găzduiește cea mai mare comunitate de etnici maghiari.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
Artileriștii antiaerieni români le-au prezentat militarilor americani sistemele Gepard ale Armatei (Foto)
Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear
SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată
Rusia consideră problema Insulele Kurile ”caz închis”. Oficial rus: Dacă ar fi revenit Japoniei le transformau în baze americane
”Buzduganul cazac” – Exercițiu ucraineano-britanic de respingere a unei agresiuni hibride
Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro