Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un portavion și două distrugătoare americane în deșert. China a construit machete ale navelor americane folosite ca țintă pentru armată
08 noi 2021 / 11:41
China a construit machete ale unui portavion american și două distrugătoare într-un deșert din provincia Xinjiang. Machetele sunt folosite ca nave țintă pentru Armata de Eliberare a Poporului.
Sursă foto: USS Ronald Reagan Facebook

„Navele” au fost construite în deșertul Taklamakan din China. Imaginile au fost suprinse prin sistemul satelit Maxar, și oferite US Naval Institute care le-a publicat.

 

China a construit în deșert o machetă a unui portavion american și două distrugătoare din clasa Arleigh Burke. „Navele” vor fi folosite ca ținte de Armata de Eliberare a Poporului

 

Pe imaginile din satelit se poate observa cum, în deșert, chinezii au construit o machetă a unui portavion american și a două distrugătoare din clasa Arleigh Burke.

G Ad:

Imagini din satelit cu navele americane machetă construite în deșert de chinezi, distribuite de Maxar, și oferite US Naval Institute - sursă USNI

1. Foto sourc... (portavion-sua-china-macheta-satelit_34159900.jpg)

2. Foto sourc... (distrugator-sua-china-macheta-satelit_30051800.jpg)

Foto source: Sistemul satelit Maxar via US Naval Institute

Complexul unde au fost construite navele a fost utilizat și pentru testarea rachetelor balistice anti-navă DF-21.

Pe de altă parte Reuters amintește că în iulie 2020 China a efectuat un test în care a lansat șase rachete balistice DF-21 în Marea Chinei de Sud, la nord de insulele Spratly.

China revendică în cvasitotalitate Marea Chinei de Sud.

În ceea ce privește macheta portavionului american și a celor două distrugătoare din clasa Arleigh Burke, US Naval Institute atrage atenția că imaginile din satelit demonstrează faptul că Beijingul accelerează dezvoltarea capacităților sale maritime de combatere a portavioanelor și distrugătoarelor, pe fondul tensiunilor tot mai mari cu SUA în contextul problemei Taiwanului și revendicărilor chineze din Marea Chinei de Sud.

 

Chinezii nu sunt primii care construiesc machete ale navelor americane. Iranienii au un avans important

 

Chinezii nu sunt primii care construiesc o machetă a unui portavion american. Anul trecut Iranul a construit o replică a unui portavion american din clasa Nimitz. Iranienii au folosit atunci replica în scopuri propagandistice și, în timpul unor exerciții militare, Gardienii Revoluției au atacat sub privirile conducătorilor militari iranieni „macheta” americană.

Evenimentele au fost prezentate cu mare fast de media de stat de la Teheran. Ulterior, în 2015, în urma unui amplu exercițiu, navele Gardienilor Revoluției au scufundat pentru prima oară replica portavionului american, așa-zisa navă militară fiind mai apoi reparată.

Replica a fost construită inițial în perioada 2013-2014.

În ceea ce privește China, ea a depășit SUA ca număr de nave militare, devenind cea mai mare flotă navală din lume. Acest lucru nu o transformă însă în cea mai puternică forță navală din lume, poziție dominată categoric de SUA.

SUA dețin în prezent 11 portavioane. În comparație cu SUA, China deține 2 portavioane operaționale și două în construcție. Operaționale în acest moment sunt portavioanele Liaoning și Shandong.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
Rușii se jură din nou că nu vor să atace Ucraina. Serghei Ryabkov: “Riscul unui război la scară largă în Europa nu există”
Macron: În faţa Rusiei, Europa trebuie să construiască cu NATO ''o nouă ordine de securitate''
Spania se repoziționează în relația cu Marocul
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro