Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Un Su-27 al Rusiei a interceptat un avion de cercetare american deasupra Mării Negre
18 sep, 21:03
Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 18.09.2020, un avion de vânătoare Su-27 a fost ridicat pentru interceptarea unui avion ce cercetare american de tip Poseidon.

“Echipajul avionului de vânătoare rusesc a identificat ținta aeriană ca fiind un avion de patrulare P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale ale SUA și l-a escortat deasupra acvatoriului Mării Negre”, se arată în comunicatul de presă al centrului.

2. -imagine fara descriere- (d0dcef00_8cc0_45b3_9d26_e961029b360b_56010300.jpg)

Reprezentanții ruși au precizat că, după îndepărtarea aeronavei americane de frontiera de stat a Federației Ruse, avionul Su-27 a revenit pe aerodromul de dislocare.

3. -imagine fara descriere- (dc416d6a_86a3_4e74_87a9_7beae5b21d98_12464400.jpg)

Vineri, în timpul unui brifing desfășurat la Moscova, șeful Direcției Principale Operații din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Serghei Rudskoy, a declarat că avioanele străine de cercetare au zburat peste Marea Neagră cu 40% mai des comparativ cu anul trecut.

Potrivit precizărilor acestuia, a crescut intensitatea misiunilor străine de cercetare aeriană în apropierea Peninsulei Crimeea.

Rudskoy a menționat că Statele Unite și aliații din cadrul NATO au refuzat propunerile Federației Ruse menite să prevină incidentele militare.

Întreaga responsabilitate pentru o posibilă escaladare a situației din regiune revine în totalitate Statelor Unite și aliaților acestora”, a spus Rudskoy.

Comentariul autorului: Pe 18 septembrie, deasupra Mării Negre s-a aflat avionul de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon cu numărul de înregistrare P8-NOREG aparținând Forțelor Navale ale SUA. Aeronava a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din Insula italiană Sicilia și a ieșit în spațiul Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Avionul a zburat la o altitudine de 9.300 de metri, cu o viteză de 890 de kilometri pe oră. 

De asemenea, deși reprezentanții ruși nu au menționat acest lucru, deasupra apelor neutre ale Mării Negre a îndeplinit misiuni și un avion de cercetare radioelectronică R-135U din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA. Aeronava, cu numărul de înregistrare 64-14849 și indicativul WAUF61, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay din Cipru. Aceasta a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Avionul a evoluat la o altitudine de 9.700 de metri, cu o viteză de 860 de kilometri pe oră. 

Trebuie remarcat faptul că cele două avioane americane au avut traiecte de zbor aproape similare, urmărind frontierele Federației Ruse din Peninsula Crimeea și Ținutul Krasnodar.

Probabil, avionul de vânătoare Su-27 ridicat la interceptare aparține Regimentului 38 Aviație de Vânătoare - Belbek din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă - Belbek al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană - Rostov pe Don din Regiunea Militară Sud.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro