Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un suedez, inculpat pentru spionaj în favoarea Rusiei
22 feb, 14:45
Autorităţile suedeze au inculpat un bărbat de 47 de ani suspectat de transmiterea de informaţii unui diplomat rus, a anunţat luni parchetul de la Stockholm, citat de Reuters şi dpa.

Procurorul a declarat că bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a lucrat în calitate de consultant la mai multe companii suedeze, unde obţinuse ilegal informaţii pe care le-a vândut, punând în pericol securitatea ţării. Postul public de radio SVT a relatat că bărbatul are cetăţenia suedeză, transmite Agerpres.

”În calitate de consultant la fostele sale locuri de muncă, consider că a obţinut materiale pentru a furniza informaţii unei puteri străine, în cazul dat Rusia”, a declarat procurorul Mats Ljungqvist.

Potrivit acestuia, suspectul a fost reţinut în timpul întâlnirii cu un diplomat rus de la care tocmai primise 27.000 de coroane suedeze (3.360 dolari). Conform postului de radio SVT, inculpatul ar fi transmis informaţii de la producătorul auto Volvo Cars şi de la constructorul de camioane Scania.

Un purtător de cuvânt de la Scania a confirmat că bărbatul a lucrat în calitate de consultant la această companie, în timp ce Volvo Cars a refuzat să comenteze. Autorităţile suedeze susţin că acesta a transferat materiale din calculatoare pe un stick de memorie, fotografiindu-şi în plus ecranul calculatorului său de la locul de muncă, delicte pentru care riscă şase ani de închisoare.

”Infracţiunea este gravă şi, dacă va fi condamnat, pe suspect l-ar putea aştepta o lungă condamnare” la închisoare, a spus Ljungqvist. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro