Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ungaria a anunțat când va atinge 2% din PIB pentru apărare
21 noi 2019 / 09:30
Ungaria speră să atingă în 2023 ţinta de cheltuieli pentru apărare cerută de NATO, cu un an înainte de termenul limită stabilit de aliaţi, care se confruntă cu o presiune puternică din partea preşedintelui american Donald Trump de a investi mai mult în securitatea europeană.

Într-un interviu pentru Reuters, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a spus că Budapesta va cheltui 2% din Produsul Intern Brut pentru armată înainte de data ţintă stabilită de NATO în 2024, de la 1% cât a avut în urmă cu doar câţiva ani, cumpărând armamente şi echipamente de la Turcia, Franţa, Germania şi Cehia, potrivit Agerpres.

"Chiar am înţeles poziţia preşedintelui Trump, care vrea ca europenii să cheltuiască mai mult (pe apărare - n.r.), să pună un accent mai mare pe securitatea lor", a declarat Szijjarto în contextul unei reuniuni la Bruxelles a miniştrilor de externe ai statelor membre ale NATO.

"Am implementat o strategie de modernizare semnificativă şi robustă a forţelor noastre armate, care se va întinde până în 2026. Vom atinge nivelul de 2% în 2023", a afirmat el.

Ungaria, care a aderat la NATO în 1998, a cheltuit în mod tradiţional pentru apărare mai puţin decât alte state membre este-europene, cum ar fi Polonia, dar Szijjarto a subliniat că Ungaria este "foarte hotărâtă să îşi modernizeze armata".

În acelaşi timp, la o întâlnire cu jurnaliştii ungari, Szijjarto a mai declarat că Budapesta îşi va majora cu o treime numărul de militari care servesc în misiuni ale NATO, cum sunt cele din Afganistan şi Kosovo, de la 499 la 669.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro