Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Air Force a finalizat implementarea sistemului SYERS-2C pe avioanele U-2 Dragon Lady
20 feb, 18:36
Unitatea Collins Aerospace Systems în colaborare cu US Air Force și Lockheed Martin Skunk Works anunță că au finalizat recent testele de zbor după implementarea celui mai nou sistem Senior Year Electro-Optical Reconnaissance System (SYERS-2C), pe avioanele U-2, transmite defence blog.

Întreaga flotă de avioane U-2 a fost modernizată fiind echipată cu Senior Year Electro-Optical Reconnaissance System. Acest sistem este un senzor electro-optic/infraroșu, cu performanțe optice sporite și urmărire la distanțe mari, este extrem de precis pentru detectarea amenințărilor superioare într-o gamă mai largă de condiții meteorologice.

SYERS-2C reprezintă un pas înainte pentru US Air Force, valorificând un sistem performant și matur, care să insereze noi capacități substanțiale în spațiul de luptă”, a spus Kevin Raftery, vicepreședinte și director general la Collins Aerospace Systems. „U-2 a fost piatra de temelie din inventarul US Air Force. Actualizările precum SYERS-2C, vor continua să ofere informații din ce în ce mai valoroase, într-un război inteligent, în anii următori”, a mai spus Raftery.

Senzorul SYERS-2C de înaltă rezoluție, în 10 benzi, oferă o capacitate inegalabilă de a găsi, urmări și evalua țintele în mișcare și staționare. Programat la standarde de sisteme de misiune deschise acesta permite comanda, controlul și schimbul de date cu alte platforme de generația a 5-a. Senzorul a devenit un atu critic pentru comandanții de pe câmpul de luptă, aducând avantaje unice pentru operațiunile comune de pe front.

"Senzorul SYERS-2C este principalul senzor de imagine, supraveghere și recunoaștere, iar integrarea sa pe U-2 Dragon Lady îmbunătățește și mai mult capacitatea aeronavei de a furniza informații strategice fără egal pentru luptătorii noștri", a spus Irene Helley, directorul programului U-2 al Lockheed Martin.

Zburând 24 de ore din 7 zile din 7 în jurul lumii, cu rate operaționale foarte mari, U-2 Dragon Lady oferă o capacitate de inteligență, de supraveghere și de recunoaștere de neegalat pentru a răspunde nevoilor comandanților combatanți în fiecare zi. Mai mult decât o aeronavă ISR, abilitatea unică a U-2 de a reconfigura rapid, colecta, analiza și partaja date cu sisteme disparate pe spațiul de luptă asigură succesul misiunilor în viitor.

Vezi și: US Air Force a înființat singura escadrilă de elicoptere MH-139A

Ştiri Recomandate

Japonia oferă gratuit un medicament pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19
Corovonavirus | UE a identificat informaţii false despre COVID-19 care provin din Rusia
Eforturile Rusiei de a-și moderniza armata au făcut ca industria de apărare să producă pe datorie
Conducerea spitalului din Deva, preluată de cadre militare. Ministrul Tătaru anunță primele măsuri
Estonia s-a alăturat Letoniei și Finlandei pentru construirea unei platforme blindate pe roți
Serbia mulțumește Moscovei și spune că Armata rusă a ajuns la 'momentul potrivit'
Coreea de Nord spune că a dezvoltat o mască specială pentru COVID-19. Regimul nu a raportat niciun caz
Portavionul USS Carl Vinson părăsește docul uscat după o serie de modernizări