Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

US Air Force vrea să modernizeze avioanele Northrop F-5N Tiger II
18 noi 2019 / 15:08
În octombrie, US Air Force (USAF) a acordat patru contracte de livrare nedeterminată / cantitate nedeterminată (IDIQ) în valoare de 6,4 miliarde de dolari pentru a moderniza avioanele F-5N Tiger, transmite Jane.

US Navy și US Marine Corps operează în prezent trei escadrile de avioane ale modelului elvețian Northrop F-5N Tiger II, plus alte trei escadrile de avioane F-5F 'Frankentiger' cu două locuri. În ciuda planurilor de scoate din uz a acestor avioane F-5 în 2015, acum se caută soluții pentru a le moderniza și pentru a ale ține în uz până în 2030.

Bugetul pentru 2020 al Departamentului Apărării al SUA care este de 718 miliarde de dolari a inclus și 39,7 milioane de dolari pentru a achiziționa 22 de avioane F-5E / F din Elveția, pentru a suplimenta și, în unele cazuri, pentru a înlocui cele 43 de aeronave aflate în funcțiune. Modelul avionului Tiger II este ideal pentru misiuni, este ieftin la întreținere, are costuri scăzute în utilizare și este fără sisteme complexe. Cu toate acestea, aeronava, în starea sa actuală, nu oferă protecție față de MiG-21 și trebuie modernizat.

Compania Tactical Air Support Inc din Reno, Nevada, a achiziționat 21 de avioane F-5E / F de la Royal Jordanian Air Force în 2017 și a început să dezvolte un upgrade personalizat pentru aeronavă la Baza Aeriană din St Augustine, Florida. Efortul a fost răsplătit la sfârșitul anului 2018 când a primit un contract pe cinci ani, în valoare de 107 milioane de dolari din partea US Navy pentru pregătirea echipajelor aeriene și navale pentru a combate amenințările electronice.

Vezi și: Elephant Walk, cel mai amplu exercițiu de atac desfășurat de SUA și aliați

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Serbia a primit drone din China. Belgradul a prezentat dronele CH-92A (Foto/Video)
Serviciu militar voluntar | Ministrul german al apărării se opune revenirii la serviciul militar obligatoriu
Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro