Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Army a prezentat un nou model de rachetă hipersonică cu rază lungă de acțiune
28 feb, 14:03
US Army a prezentat recent un nou model de rachetă hipersonică numită Long Range Hypersonic Weapon (LRHW), transmite defence blog.

Nou sistem de arme a fost dezvăluit cu ocazia unui eveniment care a avut loc, joi, la Rayburn House Office Building din Washington.
LRHW al US Army va introduce o nouă clasă de rachete ultrarapide, manevrabile, cu rază lungă de acțiune, care vor fi lansate de pe platformele mobile de la sol. Armele hipersonice sunt capabile să zboare cu de cinci ori viteza sunetului și să funcționeze la altitudini diferite, făcându-le unice față de alte rachete cu traiectorie balistică.

US Army își propune să obțină primul prototip experimental de armă hipersonică de lungă durată până în anul 2023. Noul sistem cu lansare de pe uscat, ar trebui să fie înarmat cu rachete hipersonice care pot parcurge mai mult de 6.000 de kilometri într-o oră.

Noul sistem de arme va oferi o armă strategică critică și o descurajare puternică împotriva capacităților adversarilor armatei americane. Rachetele hipersonice pot ajunge în vârful atmosferei Pământului și pot rămâne chiar dincolo de gama de sisteme de apărare împotriva rachetelor până când sunt gata să lovească, iar atunci este prea târziu pentru ca inamicul să mai poată reacționa. Racheta hipersonică extrem de precisă, ultrarapidă și manevrabilă poate ajunge oriunde în lume în câteva minute.

(w670)

Pentru dezvoltarea LRHW, US Army lucrează în strânsă colaborare cu celelalte arme printr-un Memorandum privind proiectarea, dezvoltarea, testarea și producerea rachetei hipersonice. Această cooperare comună permite serviciilor să utilizeze tehnologiile, adaptându-le în același timp pentru a satisface cerințele specifice pentru US Air Force, US Army și US Navy.

Vezi și:  Rusia a testat pe mare noua rachetă hipersonică Zircon

Ştiri Recomandate

Exerciţii de luptă pe mare pentru întărirea capacităţii de reacţie a Forţelor Navale Române
Coronavirus | Amelie de Montchalin: China şi Rusia nu trebuie să instrumentalizeze ajutoarele pe care le oferă
Ken McCallum, spionul care a anchetat atacul asupra colonelului GRU Serghei Skripal, numit la conducerea MI5
Forțele armate ucrainene au primit mai multe tancuri T-80 modernizate (Foto)
Linie telefonică TELVERDE destinată veteranilor și văduvelor de război
Cititorii DefenseRomania își pot exprima opiniile și în cadrul materialelor de pe site
Masacru în Ciad. Zeci de militari și civili au fost uciși de gruparea ISIS Wilayat Gharb Ifriqiyya
Marina SUA, contract cu compania Raytheon pentru actualizarea programului de rachete Tomahawk