Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Army a primit primul lot de pistoale M17 Sig Sauer
21 oct, 09:07
Armata SUA a făcut un alt pas important către cel mai nou sistem de arme adaptabile M17, potrivit unui comunicat recent. Noul sistem de pistol modular M17 este acum folosit în toate diviziile de blindate ale US Army, transmite defence blog.

Programul de înzestrare al Armatei cu sisteme modulare de pistol este primul dintr-o serie de eforturi de modernizare pe care US Army le va urmări în următorii ani.

Soldații repartizați în Batalionul 1, Brigada 3, Divizia 1 blindată au fost primii care au primit acest model de pistol. 

„Pistolul M17 este un sistem de arme adaptabil. Se simte mult mai compact și mult mai ușor decât M9", a declarat lt. Michael Preston.

M17 este un pistol semiautomat de calibru 9 mm, care este mult mai ușor decât pistolul anterior M9, cântărind 0,870 kg. Are un design ergonomic îmbunătățit și un mecanism mai modern de tragere pentru a îmbunătăți precizia și letalitatea.

Designul modelului M17 este mai puțin probabil să se agațe de îmbrăcăminte sau de echipamentul tactic, în plus, are o capacitate de 17 focuri, cu două mai mult decât M9.

 

M17 va înlocui M9 și M11

 

Pistolul M17 este varianta concepută pentru a înlocui pistolele M9 și M11.

Soldații care folosesc noul pistol M17 au spus că acesta oferă mai multă manevrabilitate și flexibilitate în timpul luptei, datorită greutății reduse și a designului îmbunătățit în comparație cu pistolul M9.

„Când ieșim din tancuri, greutatea joacă un rol foarte important. Fiecare uncie pe care o scazi din echipament este importantă. Pentru acei infanteriști care mărșăluiesc kilometri este bine ca aceștia să transporte o greutate mai mică, astfel încât să se poată concentra pe a rămâne în formă pentru lupta.”, a declarat locotenent Shannon Martin. 

Sistemul de pistol modular are o siguranță ambidextră, obiective de tritiu auto-iluminante pentru condiții de lumină scăzută, o șină pentru echipamente de ochire și un kit de echipare cu supresor acustic / flacără. Are mânere interschimbabile care permit trăgătorilor să ajusteze pistolul la dimensiunea mâinii lor.

Vezi și:  SIG SAUER va livra Armatei americane aproape 500.000 de pistoale

 

Ştiri Recomandate

Rusia a simulat un atac asupra Odesei şi suplimentează numărul rachetelor "Kalibr" în Crimeea
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vizitat intempestiv Batalionul 17 Vânători de Munte
Adjunctul ISIS a fost arestat în Ucraina
Modernizarea sistemelor informatice ale forţelor armate americane. Pentagonul, prins la mijloc în scandalul JEDI
Lituania şi Norvegia au făcut un schimb de spioni cu Rusia la frontiera ruso-lituaniană
NATO se confruntă cu ameninţări în materie de securitate cibernetică din partea Chinei
Război Libia. Statele Unite i-au cerut mareșalului Khalifa Haftar să stopeze ofensiva spre Tripoli
Ayatollahul Ali Khamenei: "A cere eliminarea statului Israel nu înseamnă eliminarea poporului evreu"