Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

US Army dezvăluie în premieră o armă cu laser pe un vehicul blindat Stryker
29 oct, 19:49
Army Professional Forum a lansat recent un videoclip în care este prezentat prototipul finalizat - gata de luptă, al unui sistem de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune echipat cu o armă laser (Directed Energy Maneuver Short Range Air Defense - DE-MSHORAD)

Arma laser are o putere de 50 KW și este montată pe cel mai nou șasiu al  vehiculului de luptă blindat Stryker A1, potrivit defence-blog.com.

Noua capabilitate DE-MSHORAD împreună cu viitorul sistem IM-SHORAD (Interim Maneuver Short-Range Air Defense) - acesta din urmă echipat cu arme clasice, vor fi destinate protecției marilor unități tactice (divizii și brigăzi) împotriva amenințărilor aeriene (sisteme aeriene fără pilot - UAS, aeronave pilotate, rachete, proiectile de artilerie).

 

 

Intrarea în înzestrare a DE-MSHORAD de 50 KW este planificată pentru anul fiscal 2022.

US Army intenționează, de asemenea, să introducă în dotarea trupelor, până în 2024, un laser mai puternic - 300 KW (IFPC-HEL - Indirect Fire Protection Capability-High Energy Laser), eventual o armă cu microunde de mare putere (IFPC-HPM - Indirect Fire Protection Capability-High Powered Microwave), care să neutralizeze inclusiv ținte de mare viteză care au ultima parte a traiectoriei, puternic descendentă.

Secretarul adjunct pentru achiziții, logistică și tehnologie al forțelor terestre americane a anunțat în urmă cu o lună că US Army este cu un pas mai aproape de livrarea către trupe a armelor cu laser, odată cu sosirea recentă a două vehicule Stryker în Huntsville, Alabama (n.red. centrul de testare, dezvoltare și doctrină pentru programele de rachete ale US Army).

Comentariul autorului: Firma americană Dynetics, din domeniul apărării, și partenerii săi au primit în mai 2019, din partea USASMDC/ARSTRAT – componentă a US Army, un contract de 130 de milioane de dolari pentru proiectarea, construirea, integrarea și testarea unui sistem de arme laser în clasa de putere 100 KW. De asemenea, compania este principalul contractor pentru realizarea laserului de 300 KW.

            La rândul său, Lockheed Martin a anunțat în septembrie că până în 2025 va finaliza dezvoltarea unei arme laser numită TALWS (Tactical Airborne Laser Weapon System), care va fi instalată pe avioanele de luptă americane.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro