Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Navy a primit primul avion F/A-18E/F Super Hornet modernizat
10 feb, 09:20
US Navy a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că a fost recepționat primul avion F/A-18E/F Super Hornet care a trecut prin procesul Service-Life Modification, transmite Jane.

Avionul F/A-18F, cu două locuri, face parte din Escadrila de vânătoare 106 „Gladiators”. El a intrat în serviciu pentru prima dată în 2004 și a fost primul dintre cele „peste 450” de avioane Super Hornet care vor fi modernizate până în 2033.

Boeing anunță că această modernizare va prelungi durata de viață a avionului cu 7.500 de ore de zbor. Planurile de modificare viitoare vor permite avioanelor să zboare 10.000 de ore și să încorporeze noile capabilități Block 3.

Lucrările pentru programul Service-Life Modification (SLM) au început la uzina Boeing din St Louis în aprilie 2018. În prezent, alte 15 avioane Super Hornet sunt în diferite stadii de lucru. Cel de-al doilea avion care urmează să fie livrat către US Navy va sosi mai târziu în această lună, iar al treilea în aprilie.

US Navy are în dotare 573 de avioane Super Hornet. Pe parcurs, toate avioanele din dotarea US Navy vor trece prin procesul de modernizare, iar toate aeronavele comandate după 2022 vor fi la standardele SLM Block 3.

Vezi și: Primul zbor în tandem cu un F/A-18 Super Hornet upgradat 

Ştiri Recomandate

Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului
Raed Arafat spune că stare de urgență în România ar putea fi prelungită săptămâna viitoare
Armata română se va implica pentru a preveni infracțiunile silvice
Ministrul Vela a anunțat carantinarea orașului Țăndărei, județul Ialomița
Kremlinul suspendă zborurile spre Rusia, inclusiv pentru repatrierea cetățenilor săi
MApN: Prima evaluare a Spitalului Județean Suceava a fost efectuată. Medici militari se îndreaptă spre unitatea medicală
Cehia a îndepărtat statuia mareşalului sovietic Ivan Konev din Praga. Rusia protestase inițial