Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele Speciale ale SUA au salvat un american luat ostatic în Nigeria
02 noi 2020 / 09:03
Pentagonul a anunțat că un cetățean american răpit și ținut ostatic în Nigeria a fost salvat de Forțele Speciale în urma unei operațiuni.

"US SOF (United States Special Operations Forces) au efectuat o operațiune de salvare a ostaticilor la primele ore ale zilei de 31 octombrie în nordul Nigeriei pentru a recupera un cetățean american ținut ostatic de un grup de bărbați înarmați. Acest cetățean american este în siguranță și se află acum în grija Departamentului de Stat al SUA. Niciun militar nu a fost rănit în timpul operațiunii. Apreciem sprijinul partenerilor noștri internaționali în desfășurarea acestei operațiuni. Statele Unite vor continua să protejeze cetățenii oriunde în lume”, se arată într-o declarație de presă a asistentului secretarului apărării, Jonathan Hoffman.

Jihadiştii din gruparea Boko Haram au ucis 12 persoane şi au răpit alte şapte, duminică, într-un atac asupra unui sat de lângă Chibok, în nord-estul Nigeriei, au anunţat surse locale, relatează AFP.

Jihadiştii, aflaţi în şase vehicule, au atacat satul Takulashi, la 18 km de Chibok, au tras asupra locuitorilor şi au ars case. "Teroriştii au ucis 12 persoane, inclusiv doi dintre membrii noştri care au ripostat", a declarat Abwaku Kabu, liderul unei miliţii locale de autoapărare susţinute de guvern. Membrii miliţiei care a intervenit să apere satul erau depășiți numeric.

De asemenea, jihadiştii au răpit şapte persoane, ''trei femei şi cei patru copii ai lor'' şi au incendiat 70 de case după ce au furat alimente, a declarat, la rândul său, un lider comunitar din Chibok, Ayuba Alamson, care a confirmat bilanţul de 12 morţi, transmite Agerpres.

Oraşul Chibok a fost teatrul în 2014 a răpirii spectaculoase de către Boko Haram a 276 de elevi, ceea ce a provocat reacţii la nivel internaţional. 57 dintre ei au reușit să scape la scurt timp după răpire, 107 au fost ulterior salvaţi sau eliberaţi după negocieri, dar 112 sunt încă în captivitate. 

Citește și: Ca la carte. Intervenție de manual a poliției din Italia, unde un egiptean a luat ostatic un polițist, chiar în Domul din Milano (Video)

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro