Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

USS Theodore Roosevelt revine pe mare după ce avioanele de vânătoare ale Chinei au intesificat 'hărțuirea' US Army
20 mai, 08:35
Portavionul USS Theodore Roosevelt revine pe mare după o perioadă în care a fost inactiv pe insula Guam, ca urmare a unui focar de COVID-19.
Un avion F/A-18F Super Hornet, pe portavionul american USS Theodore Roosevelt. Sursă foto: USS Theodore Roosevelt Facebook

Potrivit unor surse militare, circa 1.100 de marinari de pe USS Theodore Roosevelt au fost testaţi pozitiv, dar peste 25% dintre aceştia sunt consideraţi vindecaţi. În prezent, focarul de noul coronavirus de pe portavion se pare că a fost combătut iar virusul e ținut sub control. Iar Pentagonul se grăbește să reia cât mai rapid misiunile portavionului, în condițiile în care China este din ce în ce mai activă în regiune.

 

China 'hărțuiește' US Army prin acțiuni de intimidare

 

Potrivit celor de la Fox News, portavionul își va relua misiunile înainte de Memorial Day, când SUA comemorează soldații americani care au murit în luptă sau în timpul serviciului militar. Americanii sărbătoresc Memorial Day în ultima zi de luni din luna mai, astfel încât USS Theodore Roosevelt e programat să revină în ape până pe 25 mai.

Sursa citată precizează, citând un înalt oficial al Pentagonului, că în toată această perioadă de inactivitate a portavionului american, China a profitat și și-a intensificat acțiunile de hărțuire asupra US Army și aliaților americani.

Astfel, într-un interviu acordat celor de la Fox, Reed B. Werner, secretar adjunct în cadrul Departamentului Apărării pentru Asia de Sud și de Sud-Est, a precizat că de la jumătatea lunii martie până în prezent avioanele de vânătoare ale Chinei au hărțuit aeronavele de recunoaștere ale SUA „de cel puțin nouă ori” în Marea Chinei de Sud. 

Dar coportamentul agresiv și provocator al Beijingului nu s-a limitat doar la hărțuiri aeriene. Werner a mai menționat că luna trecută nave de patrulă ale Chinei au hărțuit și distrugătorul american USS Mustin. 

Înaltul diplomat american și-a manifestat îngrijorarea cu privire la acțiunile Chinei. Werner a clasificat aceste acțiuni ca fiind de „intimidare”.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Federația Rusă va testa noi armamente cu bazare navală, în mările nordice
Embargou asupra vânzărilor de arme către Iran. ONU a respins o rezoluţiei propusă de SUA
Orban, mesaj către marinari: Vă asigur de sprijinul Guvernului pentru a continua restructurarea pe baze moderne a marinei
Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro