Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Venezuela va crea un comando de forțe speciale axat pe contracararea operațiunilor SUA
23 sep 2020 / 13:50
Preşedintele Nicolas Maduro a anunţat că Venezuela va crea "un comando de operaţiuni speciale" însărcinat cu contracararea eventualelor acţiuni subversive ale SUA pe teritoriul său, relatează Agerpres, citând AFP.
Venezuela forțe speciale, foto: YouTube

Maduro a dezvăluit crearea acestui comando, a cărui activitate va fi coordonată de preşedinţie, într-o videoconferinţă difuzată de televiziunea guvernamentală venezueleană.

Noua unitate va avea "capacitatea de a acţiona în oricare loc al ţării, în timp real, 24 de ore din 24", a declarat preşedintele socialist.

Potrivit lui Maduro, preşedintele SUA, Donald Trump, a dat undă verde ca "CIA să se implice în acţiuni clandestine cu caracter terorist împotriva Venezuelei".

Astfel de acţiuni americane ar viza "obiective petroliere, electrice, militare, electorale" pe teritoriul venezuelean, a spus Maduro. "Am capturat deja un agent care a recunoscut acest lucru", a spus el.

La 11 septembrie, Maduro a anunţat arestarea în Venezuela a unui cetăţean american identificat ca Matthew John Heath şi pe care l-a calificat drept "spion". Americanul este acuzat de "terorism" de justiţia venezueleană, conform căreia el pregătea atacuri asupra unor instalaţii petroliere şi electrice.

În august, alţi doi americani, Luke Alexander Denman şi Airan Berry, au fost condamnaţi în Venezuela la 20 de ani de închisoare pentru terorism. Ei au fost găsiţi vinovaţi în special de o incursiune armată ratată pe teritoriul Venezuelei în mai.

 

Maduro, apel către Miliția BolivarianăÎn cadrul videoconferinţei, Maduro a făcut apel la Miliţia Bolivariană să fie în stare de "alertă maximă" pentru a face faţă unor eventuale comploturi.

Miliţia Bolivariană este un corp care cuprinde 4,5 milioane de civili, legat de armata venezueleană, considerată ca principalul susţinător al regimului.

Caracasul acuză deseori Washingtonul că pune la cale comploturi care urmăresc răsturnarea puterii chaviste (de la fostul preşedinte Hugo Chavez). SUA susţin deschis căderea lui Nicolas Maduro, pe care îl califică drept dictator, şi impun o serie de sancţiuni Venezuelei.

Secretariatul Trezoreriei SUA a anunţat marţi adoptarea de sancţiuni, în special îngheţarea unor active, împotriva a cinci oficiali politici venezueleni. Washingtonul îi acuză de "complicitate" cu preşedintele Maduro la o "manipulare" a procesului care conduce la viitoarele alegeri legislative, ce ar urma să aibă loc la 6 decembrie.

Maduro a condamnat imediat sancţiunile, spunând în alocuţiunea sa că sunt "măsuri de extorsiune, de şantaj, de persecuţie tipice unei mafii, şi nu unui guvern al unei ţări decente". 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
România deține cel mai performant avion de calibrare a echipamentelor de radionavigație
Un nou lot de ajutor militar american pentru Ucraina
Materiale sanitare din Qatar aduse cu o aeronavă militară
Pentagonul include Israelul în Comandamentul său militar pentru Orientul Mijlociu
Iranul a început desfășurarea exercițiului militar "Marele Profet-15"
Franţa, Marea Britanie şi Germania cer Iranului să renunţe imediat la producerea de uraniu metalic
Prin retragerea Moscovei din "Cer deschis" NATO pierde o sursă de informare asupra forţelor militare ale Rusiei
Cândva România construia camioane militare DAC. Roman SA, o umbră a fabricii de altădată, speră la un contract din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro