Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
von der Leyen: Belarusul dezvoltă o criză continuă pentru a-și destabiliza vecinii
23 noi, 17:38
Problema cu Belarus nu este o criză a migraţiei, ci o tentativă a regimului autoritar al lui Aleksandr Lukaşenko de a crea o criză continuă şi de a-şi destabiliza vecinii democratici, a declarat marţi, în cadrul unei dezbateri din plenul Parlamentului European, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Agerpres.
Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko

"Acţiunile lui Lukaşenko sunt o tentativă de a crea o criză continuă, de a-şi destabiliza vecinii democratici. Aceste acţiuni fac parte dintr-un efort concertat de a destabiliza vecinătatea noastră europeană, inclusiv Ucraina şi Republica Moldova. Avem obligaţia să facem faţă acestei crize şi crizelor viitoare", a spus şefa CE în plenul PE, cu prilejul intervenţiei ei din cadrul dezbaterii privind rezultatele ultimului Consiliu European.

Şefa executivului comunitar a precizat că UE este în curs de coordonare a sancţiunilor împotriva Belarus cu Statele Unite, Canada şi Regatul Unit.

"Am căzut de acord să contracarăm acest comportament, este important să ne coordonăm sancţiunile şi să lucrăm cu ţările de origine şi cu liniile aeriene care îi transportă pe migranţi la Minsk. Asta am făcut şi asta facem. Şi suntem în curs de a ne coordona sancţiunile cu SUA, Canada şi Regatul Unit", a afirmat ea.

În context, ea i-a mulţumit vicepreşedintelui Comisiei Europene, Margaritis Schinas, care s-a deplasat în ultimele zile în mai multe dintre ţările din care provin migranţii aduşi de Belarus la frontiera UE.

Cu acelaşi prilej, von der Leyen a anunţat că executivul UE propune crearea unei liste negre pentru toate tipurile de transport cu privire la traficul de persoane şi exploatarea migraţiei.

În acelaşi timp, Ursula von der Leyen a spus că propune triplarea fondurilor UE alocate Lituaniei, Letoniei şi Poloniei pentru protejarea frontierelor.

"Nu e o chestiune bilaterală a Poloniei, Lituaniei şi Letoniei cu Belarus. Uniunii Europene, ca întreg, i se adresează o provocare", a spus şefa CE.

Nu în ultimul rând, Ursula von der Leyen a subliniat că UE nu recunoaşte regimul Lukaşenko, unul care este represiv cu propriul popor.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Un avion de recunoaștere CL-600 Artemis al U.S. Air Force. Sursă: EmeaTribune.com
BREAKING NEWS
Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Blindate Terminator, pe platforma T-90 (Video). Armata rusă a înființat prima companie de vehicule de luptă pentru sprijinul tancurilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro