Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
William Burns este noul director al CIA. Obiectivele acestuia: Contracararea conducerii "ostile şi prădătoare" de la Beijing
03 Martie, 14:03
Comisia pentru informaţii a Senatului Statelor Unite a aprobat marţi, în unanimitate, nominalizarea lui William Burns ca director al CIA (Central Intelligence Agency, Agenţia Centrală de Informaţii, cel mai cunoscut serviciu de spionaj american - n. red.), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Preşedintele comisiei, senatorul democrat Mark Werner, a declarat într-un comunicat că "votul bipartizan covârşitor în favoarea ambasadorului Burns este o mărturie a calificării incontestabile a celui nominalizat pentru funcţie, a experienţei sale îndelungate în problemele de securitate naţională şi a dăruirii sale lăudabile pentru serviciul public".

Warner şi-a exprimat speranţa că plenul Senatului va confirma prin vot numirea lui Burns "fără întârzieri nejustificate".

 

Obiectiv pricincipal: Contracararea conducerii "ostile şi prădătoare" de la BeijingLa audierea pentru confirmare de luna trecută, Burns, fost ambasador în Rusia şi fost adjunct al secretarului de stat al SUA nominalizat de preşedintele Joe Biden la conducerea CIA, a afirmat că vede concurenţa cu China şi contracararea conducerii "ostile şi prădătoare" de la Beijing drept una din cheile securităţii naţionale.

La întrebările senatorilor, el a răspuns că dacă ar fi decan sau rector la o instituţie americană de învăţământ superior ar recomanda închiderea Institutelor Confucius, centre culturale finanţate de China în campusurile universitare din SUA, pe care mulţi membri ai Congresului le consideră instrumente de propagandă.

El a mai menţionat ca ameninţări "binecunoscute" la adresa Statelor Unite cele reprezentate de Rusia, Coreea de Nord şi Iran, precum şi modificările climatice, problemele sanitare mondiale şi atacurile informatice.

Un oficial de la Washington a declara că Avril Haines, confirmată de Senat în ianuarie ca director naţional pentru informaţii, va revizui extensiv problemele din acest domeniu cu care se confruntă toate agenţiile americane, inclusiv rolul jucat de conducerea Rusiei în atacul informatic SolarWinds asupra unor ţinte din SUA şi în aprobarea presupuselor recompense plătite talibanilor care ucid americani şi aliaţi ai acestora din Afganistan.

Republicanul cu rangul cel mai înalt în comisia pentru informaţii, senatorul Mark Rubio, a comunicat că "după întâlnirea cu ambasadorul Burns, cred că înţelege natura ameninţării chineze şi a altora cu care se confruntă ţara noastră".

G Ad:
Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro