Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Xi Jinping le-a cerut militarilor Chinei să se concentreze pe „pregătirea războiului”
15 oct, 20:54
Președintele chinez Xi Jinping le-a cerut militarilor să-și „concentreze toată mintea și energia pentru pregătirea războiului”. 
Armata de Eliberare a Poporului, în timpul unor exerciții militare. Sursă foto: Ministerul Apărării din China

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite la o bază militară din provincia sudică Guangdong, potrivit agenției de știri de stat Xinhua, citată de CNN, potrivit celor de la Digi 24.

Xi le-a spus soldaților „să mențină o stare de alertă maximă” și le-a cerut să fie „absolut loiali, absolut puri și absolut de încredere”.

În discursul adresat Armatei de Eliberare a Poporului, liderul comunist de la Beijing nu a numit o anumită țară inamică.

Scopul principal al vizitei lui Xi în Guangdong a fost să țină un discurs de aniversare a 40 de ani de la înființarea Zonei Economice Speciale Shenzhen, care a fost creată în 1980 pentru a atrage capital străin și a jucat un rol vital în ridicarea Chinei pe locul al doile între economiile lumii.

Însă vizita militară are loc într-un moment în care tensiunile dintre China și Statele Unite sunt la punctul lor culminant din ultimele decenii.

Și, în tot acest climat tensionat dintre Beijing și Washington, China dă semnale tot mai puternice în ceea ce privește o agresiune împotriva Taiwanului, insulă pe care o consideră teritoriul Beijingului.

China este nemulţumită de intensificarea sprijinului Statelor Unite pentru Taiwan, manifestat inclusiv prin vizita secretarului american al sănătăţii, Alex Azar, în august, şi a subsecretarului de stat pentru afaceri economice, Keith Krach, în luna septembrie. Statele Unite, care nu au relaţii diplomatice oficiale cu Taiwanul, dar sunt cel mai mare susţinător internaţional al acestuia, plănuiesc de asemenea vânzări majore de arme către Taipei.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro