Cel puțin zece atacuri aeriene americane au lovit marți noaptea mai multe zone din Yemen, inclusiv capitala Sanaa și portul Hodeidah, a raportat de Reuters, citând mass-media controlată de mișcarea rebelă Houthi.
Cel puțin zece atacuri aeriene americane au lovit marți noaptea mai multe zone din Yemen, inclusiv capitala Sanaa și portul Hodeidah, a raportat de Reuters, citând mass-media controlată de mișcarea rebelă Houthi.
Houthi din Yemen au revendicat duminică un atac împotriva portavionului american USS Harry Truman în Marea Roşie, ca ripostă la loviturile lansate sâmbătă de Statele Unite şi care, potrivit Washingtonului, au ucis mai mulţi lideri ai rebelilor, transmit Agerpres și AFP.
Loviturile lansate sâmbătă de forțele americane asupra Yemenului au vizat ''mai mulți lideri houthi și i-au eliminat'', a declarat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Mike Waltz, duminică la postul ABC, potrivit Agerpres și AFP.
Rebelii Houthi sunt un ghimpe în coasta Egiptului, care ar putea recurge la o intervenție militară pentru a curăța Marea Roșie de atacurile teroriste.
Rebelii Houthi susținuți de Iran își continuă atacurile în Marea Roșie.
SUA și Marea Britanie au lansat sâmbătă noi lovituri asupra a 36 de ținte Houthi în 13 locații din Yemen, ca răspuns la atacurile asupra transporturilor comerciale din Marea Roșie.
Rebelii Houthi, Hezbollah, Hamas sunt doar pioni. Adevăratul creier se află la Teheran, iar implicarea Rusiei este aproape certă.
Joe Biden a anunţat joi că Statele Unite şi Regatul Unit "au efectuat cu succes lovituri împotriva mai multor ţinte din Yemen, folosite de rebelii houthi pentru a pune în pericol libertatea navigaţiei" în Marea Roşie, notează Agerpres, care citează AFP.
Președintele guvernului recunoscut internațional din Yemen, Rabbo Mansour Hadi, și-a transferat puterile unui Consiliu de Conducere Prezidențial și l-a concediat pe adjunctul său, Ali Mohsen al-Ahmar, pe 7 aprilie.
Două persoane au fost ucise vineri seară în Arabia Saudită într-un atac imputat rebelilor houthi din Yemen, în timp ce alte trei au murit într-o lovitură aeriană a coaliţiei conduse de Riad în Yemen, potrivit autorităţilor saudite şi unor surse medicale yemenite, citate sâmbătă de France Presse, notează Agerpres.
Coaliţia condusă de Arabia Saudită care intervine militar în Yemen a anunţat marţi că a ucis mai mult de 115 rebeli houthi în ultimele 24 de ore, în noi raiduri lângă Marib, ultimul lor bastion în nordul ţării aflate în război, informează Agerpres, care citează AFP.
Cel puţin 30 de soldaţi au fost ucişi şi alţi 60 au fost răniţi duminică în atacuri întreprinse de rebelii houthi asupra unei baze militare ce aparţine forţelor de coaliţie conduse de Arabia Saudită, în sud-vestul Yemenului, a anunţat un purtător de cuvânt al forţelor din sudul ţării şi surse medicale, informează Reuters.
Noi lupte între forţele guvernamentale yemenite şi rebelii houthi pentru oraşul strategic Marib, în nordul ţării, au făcut sâmbătă 47 de morţi, printre care 16 combatanţi loialişti, au indicat surse militare pentru AFP.
În curs zilei de ieri, pe mai multe reţele de socializare a început să circule un material video, postat iniţial pe YouTube, în care rebelii Houthi din Yemen par să fi imortalizat momentul când deschid focul cu o rachetă antitanc asupra unui tanc M1A2 Abrams al Forțelor Armate Saudite.
Crucișătorul american USS Monterey a interceptat o ambarcațiune și confiscat mii de arme rusești și chinezești care erau transportate ilegal.
Un atac cu drone vineri a provocat un incendiu la o rafinărie de petrol în capitala saudită Riad, fiind revendicat de rebelii houthi, care tocmai au realizat un avans strategic în nordul Yemenului, relatează Agerpres, care citează France Presse.
Conform mai multor imagini apărute pe reţele de socializare, preluate de publicaţia Army Recognition, tancurile T-34/85 fabricate de sovietici, datând din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, sunt încă utilizate în luptă, în conflictul din Yemen.
Statele Unite, Germania, Franţa, Italia şi Marea Britanie au condamnat joi, printr-un comunicat comun, atacurile neîntrerupte ale rebelilor houthi din Yemen, relatează DPA.
Statele Unite şi Uniunea Europeană au condamnat luni noile atacuri atribuite rebelilor houthi din Yemen ce au vizat instalaţii petroliere ale Arabiei Saudite, informează AFP.
O dronă a lovit duminică un port petrolier, iar o rachetă balistică a vizat instalaţii ale gigantului energetic Aramco, în estul Arabiei Saudite, a anunțat Ministerul saudit al Energiei, citat de AFP şi EFE.
Mai multe explozii au zguduit capitala Arabiei Saudite, Riad, sâmbătă, televiziunea de stat raportând eşecul unui atac cu rachete balistice lansat de rebelii din Yemenul vecin, notează AFP. Au fost activate sistemele americane Patriot, ale Arabiei Saudite, acesta fiind unul din rarele momente în care au apărut imagini video cu Patriot în acțiune, în misiuni reale.
Conform imaginilor satelitare analizate de agenția de presă "Associated Press", Emiratele Arabe Unite dezmembrează părți din baza militară pe care o administrează în Eritreea (estul Africii) după retragerea din războiul din Yemen.
Principalele lecții și concluzii ale războiului din Yemen, potrivit cotidianului panarab "Al Quds Al Arabi": Prințul saudit Mohammed bin Salman a eșuat în încercarea sa de a deveni lider regional și sunnit întrucât Arabia Saudită, care are un buget militar cât toate statele africane și arabe la un loc, nu a fost capabilă să-și protejeze teritoriul în fața atacurilor cu rachete ale mișcării "Houthi", ca urmare a insuficientei pregătiri în deservirea sistemului de apărare antirachetă "Patriot"; rachetele dobândesc "un rol de echilibru al terorii și descurajării".
Statele Unite au cerut miercuri rebelilor houthi din Yemen "să înceteze imediat agresiunile", după un atac împotriva unui aeroport internaţional din Arabia Saudită, notează AFP.
Rebelii houthi şi-au reluat ofensiva spre oraşul Marib, bastion al guvernului la est de Sanaa, capitala Yemenului, aflată sub controlul lor, au afirmat luni oficiali loialişti, potrivit cărora s-au înregistrat zeci de morţi în cele două tabere, relatează AFP.
Armata Yemenului a solicitat ONU să intervină de urgență pentru a stopa atacurile rebelilor houthi, susținuți de Iran, împotriva civililor.
Compania petrolieră saudită Aramco a anunţat marţi că o rachetă lansată de rebelii houthi din Yemen a provocat o ''mare gaură'' în acoperişul unui rezervor de petrol al unei rafinării de la Jeddah, provocând o explozie şi un incendiu care a fost stins rapid, fără să se înregistreze victime şi fără să fie perturbată aprovizionarea cu petrol, relatează AFP şi Reuters.
Separatiştii din sudul Yemenului au anunţat miercuri că renunţă la autonomie şi s-au declarat gata să pună în aplicare acordul de la Riad, ce prevede o împărţire a puterii în sud cu guvernul, informează France Presse.
Rebelii houthi au folosit drone și rachete balistice pentru a bombarda obiective strategice din regiunea Asir din Arabia Saudită.
Armata yemenită, susținută de Arabia Saudită, a anunțat că joi noapte au reușit încercuirea unui oraș aflat sub ocupația milițiilor Houthi, susținute de Iran.