Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski: Întârzierea furnizării de arme americane către Ucraina nu are legătură cu scandalul stenogramelor
10 oct 2019 / 16:35
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că întârzierea furnizării de arme americane către armata Ucrainei nu are legătură cu dosarul companiei ucrainene de gaze Burisma, în care a lucrat Hunter Biden, fiul ex-vicepreşedintelui american, Joe Biden, considerat un rival al preşedintelui Donald Trump - transmite Hromadske TV, menţionând că Zelenski participă, joi, la Kiev, la o conferinţă de presă maraton, pe durata întregii zile.

Comentând scandalul legat de presiunea americană asupra Ucrainei şi procedura de destituire a lui Trump, Zelenski a declarat că "apelurile noastre privind furnizarea de arme nu au nicio legătură cu povestea Burisma", potrivit Rador.

,,Acest lucru nu este adevărat. Nu a existat niciun şantaj (din partea SUA, n.red), pentru că (dosarul Burisma, n.red) nu a fost deloc subiectul conversaţiei noastre (dintre Volodimir Zelenski şi Donald Trump, n.red)" - a precizat liderul de la Kiev.

În acest context, Volodimir Zelenski a subliniat că Ucraina trebuie să-şi consolideze relaţiile cu Statele Unite.

,,Aşteptăm o vizită oficială în Statele Unite. Iar, în ceea ce ne priveşte, lucrăm pentru a face posibilă o vizită a preşedintelui american în Ucraina în timpul mandatului meu" - a menţionat Zelenski.

,,Acum mă aflu în atenţia presei şi nu mi-am dorit acest lucru. Nu vreau să intervin în alegerile unei ţări independente numite Statele Unite, nu voi face acest lucru şi nu voi comenta în acest sens" - a mai declarat Zelenski, adăugând că americanii trebuie să-şi aleagă singuri preşedintele.

Ştiri Recomandate

Bulgaria negociază cumpărarea a două submarine second-hand
Rusia refuză să stopeze ofensiva lui Assad în Siria, după ce Turcia a invocat Articolul 4 al NATO
Forțele Navale ale Statelor Unite vor avea 12 noi submarine din clasa Columbia, echipate cu rachete balistice nucleare
Jumătate dintre ruşi vor ca Vladimir Putin să fie preşedinte şi după încheierea actualului mandat
Corvetele României: Naval Gorup și SNC și-au reafirmat sprijinul pentru construcția corvetelor Gowind și transferul de tehnologie
Soldaţi turci ucişi în Siria: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU
Comisia Comună Interstatală Ucraineano-Franceză pentru Armament și Echipament Militar își reia activitatea
Macedonia de Nord a desfiinţat o unitate secretă de securitate