Potrivit anchetatorilor din cadrul Comitetului național pentru siguranță în transporturi din Indonezia (KNKT), anunță Digi 24, care citează The Independent, aeronava a rămas cel mai probababil intactă până în momentul în care a lovit apa.
"Nu știm asta cu siguranță, dar când de uităm la resturile aeronavei vedem că sunt împrăștiate într-o zonă destul de restrânsă", a declarat Nurcahyo Utomo, anchetator la KNKT.
"Este posibil să se fi rupt la contactul cu apa, pentru că dacă ar fi explodat în zbor resturile ar fi fost împrăștiate pe o rază mai mare", a adăugat Utomo.
Avionul a plonjat aproape 3.000 de metri în mai puțin de 60 de secunde înainte să lovească apa. Martorii au declarat că au auzit două explozii.
Cele două cutii negre ale aeronavei au fost localizate în apă, iar scafandri încearcă să le scoată la suprafață.
Amintim că la sfârşitul lui 2018, un Boeing 737 MAX al companiei indoneziene Lion Air s-a prăbuşit lângă Jakarta, provocând moartea tuturor celor 189 de pasageri şi a membrilor echipajului. Avionul ce a dispărut de pe radare sâmbătă este un model mult mai vechi. Avionul care s-a prăbușit la finalul săptămânii trecute era un Boeing B737-500 în vârstă de 27 de ani.
China și Japonia au o dispută care nu de puține ori a fost pe punctul de a escalada militar în Marea Chinei de Est, în ceea ce privește controversatele insule Senkaku.
Jurnaliștii militari ruși se plâng de faptul că țara lor este amenințată tocmai de Republica Moldova, în baza unei ipotetice alianțe militare cu Ucraina și Georgia, cu scopul de a contracara influența Federației Ruse în Marea Neagră.
Au fost momente provocatoare pentru mecanicii conductori nou brevetați din cadrul Batalionului 812 Infanterie „Bistrița”.
Grupul de luptă condus de portavionul USS Theodore Roosevelt care se află în Marea Chinei de Sud a executat o misiune pentru asigurarea unei navigații libere într-o zonă intens contestată de China.
România urmează să demareze programul de finanțare pentru modernizarea bazei militare din Tunari, aflată în nordul Bucureștiului.
Guvernul ungar va continua să protejeze graniţele Ungariei şi pe cele ale Europei şi va face toate eforturile posibile pentru a împiedica crearea de coridoare internaţionale ale migraţiei, a declarat joi ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, în reacţie la o opinie a avocatului general al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la legislaţia ungară privind migraţia, transmite MTI.
Corpul marinei americane lansează mii de noi puști automate de infanterie M27 pentru a înzestra trupele sale de infanterie.
România revine încet dar sigur în lumea producătorilor de echipamente militare.