Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dronele turceşti sunt la mare căutare. Albania a decis să achiziționeze aeronave fără pilot Bayraktar TB2
Dronele Bayraktar TB-2, fabricate de industria turcă de apărare, continuă să fie tot mai căutate. După ce Polonia, Ucraina, Qatar și Azerbaidjan le-au cumpărat, Albania va fi următorul stat care va achiziţionat drone de luptă din Turcia.

Parlamentul albanez a aprobat, la începutul acestei săptămâni, un buget suplimentar de 9,7 milioane de dolari (8,2 milioane de euro) pentru ca Ministerul albanez al Apărării să poată cumpăra drone din Turcia.

Aprobarea a venit după ce ministrul albanez de interne Bledar Çuçi și oficialii militari au efectuat o vizită oficială, în luna iunie, în Turcia, precizeaza Ahval News.

După ce a vizitat unitatea de producție a Bayraktar din Istanbul, Çuçi a menționat că țara să va cumpăra cel mai probabil drone turceşti. "Analizăm posibilitatea utilizării UAV-urilor turcești în scopuri civile și militare în Albania", a spus Çuçi, la momentul respectiv. 

Turcii spun că țara lor a devenit al patrulea cel mai mare producător de drone din lume - după SUA, Israel și China - de când actualul guvernul  a promovat politica de dezvoltare a industriei naţionale de apărare. 

G Ad:

Cererea de drone turcești a crescut foarte mult în ultimii doi ani, deoarece dronele Bayraktar TB-2 şi-au demonstrat utilitatea în condiţii reale de luptă – mai multe sisteme de arme ruseşti au fost distruse în conflictele din Siria, Libia, iar în conflictul de anul trecut din Nagorno-Karabakh, armata azeră a distrus numeroase piese de artilerie şi sisteme de arme ale armatei arme.

În luna mai, Polonia a devenit primul stat membru NATO care a cumpărat drone de luptă turcești, după ce a anunțat încheierea unui contract de achiziţie pentru 24 de UAV-uri de tip Bayraktar TB2 din Turcia, iar primul lot de drone va fi livrat în 2022. 

Drona Bayraktar TB-2 a intrat în dotarea armatei turce în anul 2014 și este utilizat în prezent de mai multe țări, inclusiv Ucraina, Qatar și Azerbaidjan. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat în martie că și Arabia Saudită a manifestat interes pentru cumpărarea de drone turcești. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA ajută Republica Moldova să-şi modernizeze apărarea. Americanii au livrat echipamente militare în valoare de 5 milioane de dolari
Duelul dronelor. Marocul primește primele "Bayraktar TB2", în timp ce Algeria contractează 24 de UAV-uri chinezești "Wing Long 2"
SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro