Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Algeria a comandat Rusiei sute de vehicule blindate BMPT-72 Terminator 2
22 Martie, 12:12
Potrivit informațiilor publicate de baza de date privind comerțul cu arme SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute) 2020, Algeria a comandat din Rusia 300 de vehicule blindate de sprijin pentru foc BMPT-72 Terminator 2.
BMPT-72 Terminator 2  Sursa foto: Rosoboronexport

Începând cu anul 2013, Algeria a cumpărat un număr semnificativ de echipamente militare din Rusia, inclusiv 38 de sisteme de apărare aeriană Pantsir-S1, 100 de sisteme de rachete de apărare aeriană SA-17 Buk-M2, 12 sisteme de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune 9P78 Iskander și 203 tancuri principale de luptă T-90SA, transmite Army Recognition.

BMP-72, denumit și Terminator 2, este un vehicul blindat de luptă dezvoltat de compania Uralvagonzavod. A fost prezentat pentru prima dată publicului la expoziția de apărare Russian Arms Expo 2013. Acesta se bazează pe șasiul tancului principal de luptă rusesc T-72. Vehiculul oferă o nouă protecție și putere de foc, în special în operațiunile urbane.

Armamentul principal al BMPT-72 constă din două tunuri automate de 30 de mm și o mitralieră coaxială 7,62 mm care poate fi utilizată împotriva vehiculelor blindate ușoare și a infanteriei. Tunul poate folosi o gamă largă de muniții, cum ar fi APERS-T (muniții antipersonal), HEF-I (Incendiar de fragmentare cu explozie înaltă), AP-T (antiblindaj). Două unități lansatoare de rachete ghidate antitanc Ataka-T sunt montate pe fiecare parte a turelei. Racheta antitanc poate angaja o țintă aflată până la o distanță maximă de 6.000 m, în timp ce tunurile au o rază maximă de 2.500 împotriva vehiculelor blindate ușoare și 4.000 împotriva vehiculelor și trupelor tactice ușoare.

BMPT-72 sau Terminator 2 are un echipaj format din trei persoane, inclusiv un șofer, comandant și servant. Șasiul și turela BMPT-72 sunt fabricate din armură de oțel și integrează cele mai noi sisteme de protecție de armură reactivă explozivă (ERA).

G Ad:

Potrivit informațiilor din industria rusă de apărare, BMPT-72 poate fi motorizat cu două tipuri de motoare de 850 CP sau de 1.000 CP. Poate atinge o viteză maximă de 60 km cu o autonomie de 500 km.

BMPT-72 sau Terminator 2 este echipat cu un sistem automat de control al focului care poate fi utilizat pentru cercetarea terenului, detectarea și localizarea țintei, atât ziua cât și noaptea,. și un telemetru laser. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România îi răspunde lui Lavrov. Aurescu: Poziția Rusiei față de sistemul de la Deveselu e complet eronată, dar nu e nouă
NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Confirmare oficială din Canada: F/A-18 Super Hornet a fost „scos” din joc. Ottawa trebuie să aleagă acum între Gripen JAS 39 E și F-35A
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Rusia a dislocat un complex de rachete de coastă de tip Bastion în Insulele Kurile
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro