Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Aniversarea fregatelor „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”
07 sep, 16:25
Astăzi, 7 septembrie, se sărbătoresc 90 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare a distrugătoarelor „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”, predecesoarele fregatelor care le poartă astăzi numele.

Momentul a fost marcat prin organizarea unei ceremonii militare și religioase, în Portul Militar Constanța, prin care au fost rememorate reușitele îndeplinite de-a lungul timpului de cele două distrugătoare, precum și prin depunerea unei coroane de flori în Cimitirul Central, la mormântul căpitan-comandorului Alexandru Dumbravă, fost comandant al distrugătorului „Regina Maria”. Manifestarea s-a derulat în prezența locțiitorului șefului Statului Major al Apărării, general-maior Vasile Toader.

Ca parte a careului de ași al Marinei Regale Române, cele două distrugătoare au scris file importante în istoria României, prin participarea, realizată cu curaj și sacrificiu, la cele peste 30 de operațiuni de război și de apărare a litoralului maritim, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, și prin reușita evacuării trupelor române și germane din Crimeea, în perioada 5 aprilie – 14 mai 1944, intrată în istorie drept „Operațiunea 60.000”.

Tradiția distrugătoarelor a fost continuată prin intrarea în serviciu, la 9 septembrie 2004, respectiv la 21 aprilie 2005, a fregatelor „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”, care, începând cu anul 2005, au dovedit o prezență constantă în cadrul exercițiilor și misiunilor executate la nivel național sau alături de partenerii străini și aliații NATO.

Bun cart înainte echipajelor fregatelor „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”! La mulți ani!

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro