Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata algeriană a desfăşurat manevre militare aeriene şi terestre la frontiera cu Marocul
19 ian, 08:43
Armata algeriană a desfăşurat importante manevre aeriene şi terestre la Tindouf (sud), provincie la frontiera cu Sahara Occidentală şi Marocul, potrivit unor imagini difuzate luni seară la postul naţional de televiziune din Algeria, notează AFP.

Acest exerciţiu, numit Al-Hazm 2021 (Fermitate 2021), s-a derulat duminică şi luni sub supravegherea şefului de stat-major al Armatei Naţionale Populare (ANP), generalul Said Chanegriha.

Timp de aproape 15 minute, televiziunea a prezentat un exerciţiu tactic cu tiruri reale de rachete, printre care ultima versiune a rachetei antitanc ruseşti Kornet.

Armata algeriană a arătat pentru prima dată un avion american de recunoaştere electronică Beechcraft 1900 MMSA-Hissar, singurul armament de altă producţie decât cea rusească.

Aceste exerciţii "se înscriu în cadrul evaluării primei faze de pregătire pentru luptă pentru anul 2020-2021", potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Ele au ca "obiectiv să dezvolte experienţa în luptă", a declarat generalul Chanegriha într-un discurs, potrivit Agerpres.

Evocând instabilitatea regională, şeful de stat-major a subliniat că Algeria "merită ca armata sa să fie constant la înălţimea provocărilor cu care se confruntă în prezent şi ca să rămână veşnic liberă, suverană şi tenace în faţa duşmanilor de ieri şi de astăzi".

Algeria, cea mai mare ţară din Africa, are peste 6.500 km de frontiere cu şapte ţări, dintre care unele sunt pradă conflictelor.

Aliat al separatiştilor din Frontul Polisario, Algerul a denunţat cu tărie "manevrele străine" destinate să îl destabilizeze şi a arătat cu degetul înspre Israel, după ce Statele Unite au recunoscut suveranitatea Marocului asupra Saharei Occidentale, în schimbul normalizării relaţiilor Rabatului cu statul evreu.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro