Armata americană a lansat primul M-1 Abrams în 1980, dar tancul a suferit atât de multe upgrade-uri, inclusiv cele pentru armuri, sisteme de transmisie și sisteme de arme, încât totul este nou.
Are o armă principală de 120 mm, armare electronică, stații de armă operate de la distanță și o configurație de armură care încorporează straturi de uraniu și armură Chobham.
Rusia dezvoltă prototipul T-14 pe platforma Armata, dar acum se bazează pe T-90A, care este încă un tanc redutabil.
Unul a rezistat loviturii directe primite de la o rachetă TOW din Siria. Inițial lansat în 2004, modelul T-90A are un autoloader, o armură reactivă, o mitralieră acționată la distanță și un tun de 125mm. Echipajul poate declanșa rachete ghidate antitanc.
Ca și Rusia, China are o paletă de câteva tancuri vechi și altele noi în curs de dezvoltare. Chinezii și-au asumat un angajament pentru realizarea unui tanc revoluționar, tip 99. Are un pistol de 125 mm, cu auto-încărcare, care poate lansa și rachete de incendiu.
Tancul a fost modernizat cu armuri reactive și este considerat a fi aproape la fel de rezistent în luptă ca tancurile occidentale sau rusești.
Câștigător probabil: Privind strict la instrumentele într-o luptă unu la unu, este o remiză.
Lupta pe apă
SUA au cea mai mare flotă navală din lume și pot purta bătălii pe mare oriunde în lume. "Bijuteriile" sunt reprezentate de cele zece portavioane și alte nouă portelicoptere. Rusia compensează prin cele 60 de submarine nucleare de temut. Nici SUA nu stau prost la capitolul submarine. Washingtonul deține 54 de submarine nucleare de atac și 14 dotate cu rachete balistice. Moscova se laudă cu cele mai silențioase submarine diesel din lume. Când vine vorba despre portavioane, Rusia nu prea are cu ce se mândri. Rușii dețin un singur portavion, care se află într-o stare de degradare. China are doar cinci submarine nucleare și 53 de submarine diesel de atac.
Câștigător probabil: SUA care deține supremația pe apă și cele mai de temut arme.